Ο «άνετος», ο «φτωχός συγγενής» και το κόκκινο χαλί!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟσα παίρνει ο άνεμοςΟ «άνετος», ο «φτωχός συγγενής» και το κόκκινο χαλί!Τετάρτη, Νοέμβριος 16, 2016 - 13:46

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Ολα όσα έγιναν μπροστά και πίσω από τις κάμερες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό και το Μέγαρο Μαξίμου

Ενας πολύ άνετος και με αυτοπεποίθηση στο «κόκκινο» Μπαράκ Ομπάμα και ένας Αλέξης Τσίπρας αμήχανος τις περισσότερες στιγμές, λίγο και σαν «φτωχός συγγενής» και με άγχος για τα αγγλικά του. Σε εμάς που

είδαμε από κοντά τον πλανητάρχη οι διαφορές των δύο ηγετών φάνηκαν αγεφύρωτες. Επικοινωνιακότατος και πολύ γλυκός ο απερχόμενος πλανητάρχης, μίλησε ξεκάθαρα για τους Ελληνες και την κρίση που ζουν, για τη διευθέτηση του χρέους και για το Κυπριακό.



▷Ο πρωθυπουργός, αν και δεν ήταν κακός, εντούτοις είχε τους φόβους και τo άγχoς του πρωτάρη. Τα «γκρίκλις» που του βγήκαν στο τέλος ήταν τρανή απόδειξη γι' αυτό.

▷Η τελετή υποδοχής του Μπαράκ Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν εμπειρία και είμαστε όντως τυχεροί, γιατί αυτού του τύπου η οργάνωση των υπηρεσιών μόνο σε κινηματογραφικές ταινίες απαντάται. Ελικόπτερα, ακροβολισμένοι αστυνομικοί, εκαμίτες, ασφαλίτες, μυστικές υπηρεσίες, ασθενοφόρα, σκύλοι-ανιχνευτές, κηπουροί, ταπητοκαθαριστές και Αμερικανοί βγαλμένοι σαν από το «Matrix» έζωσαν χθες την Ηρώδου Αττικού, μεταξύ των δύο Μεγάρων, Προεδρικού και Μαξίμου. Από πολύ νωρίς το Προεδρικό Μέγαρο με τα μελωδικά παπαγαλάκια του είχε βάλει τα καλά του. Τα κόκκινα χαλιά είχαν βγει έξω στο πεζοδρόμιο και περίμεναν τους υπαλλήλους να τα στρώσουν στην Ηρώδου Αττικού. Λίγο πριν από τη 1.20 ο δρόμος είχε γίνει... σαλόνι. Οι αστυνομικοί σκύλοι σκάναραν με τη μυτούλα τους, πόντο πόντο, το χαλί, που ευτυχώς εδώ στρώθηκε σωστά!

▷Ο ορισμός του συγχρονισμού της ομορφιάς. Η προεδρική φρουρά χθες ήταν όπως δεν την έχουμε δει ποτέ ξανά ή, καλύτερα, όπως τη βλέπουμε πολύ σπάνια. Σε πλήρη σύνθεση και ανάπτυξη, οι τσολιάδες μας στάθηκαν μπροστά από τον πλανητάρχη.

▷Λίγο προτού μπει ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Μέγαρο Μαξίμου, οι ένοικοι της πλαϊνής πολυκατοικίας, φυσικά όλοι τους μεγαλοαστοί, φώναξαν το «καλώς ήρθατε» στον Ομπάμα.
Εκείνος, άνετος, τους χαιρέτησε (!), δίνοντάς τους την ευκαιρία να φωτογραφίσουν από τα μπαλκόνια τους μια τέτοια ιστορική στιγμή.

▷«Αλέξη» προσφωνούσε σε κάθε φράση του τον Ελληνα πρωθυπουργό ο Μπαράκ Ομπάμα. Με το μικρό του όνομα δηλαδή, γεγονός που έδινε πολύ θερμό τόνο στη συνέντευξή τους. Ταυτοχρόνως αυτό το «Αλέξη» ανέβαζε πολύ τις μετοχές του Τσίπρα, εσωτερικά και εξωτερικά!
Βεβαίως, πρώτος απευθύνθηκε στον ενικό ο Ελληνας πρωθυπουργός. Οπότε, φυσικό ήταν να ακολουθήσει ο Ομπάμα!

▷«Καλός καγαθός». Αυτή είναι η έκφραση που χαρακτηρίζει την ελληνοαμερικανική φιλία, είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Ο πλανητάρχης έμαθε και μία λεξούλα ελληνικά. Είπε «καλησπέρα» αρχίζοντας τη συνέντευξή του.

▷Ελληνικά με αμερικανική προφορά μιλούσε ο αποσβολωμένος, απ' ό,τι φάνηκε, από τον πλανητάρχη πρωθυπουργός. Τι έπαθε ο Αλέξης; Ο πρόεδρος Τραααμπ!
Αφού τον ακούγαμε και δεν πιστεύαμε στ' αυτιά μας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Ελληνας πρωθυπουργός πρόφερε αρκετές ελληνικές λέξεις με αγγλική προφορά, κάτι που εξέπληξε τους πάντες. «Ελαααα, Μπαράκ... It's me, Αlexis»!

▷Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παππάς, Νίκος Κοτζιάς, Γιάννης Μουζάλας, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Βαγγέλης Καλπαδάκης ήταν οι τυχεροί υπουργοί και σύμβουλοι που μπόρεσαν να έχουν τετ α τετ με τον Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα, ο Γιάννης Μουζάλας και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου είχαν μαζί του σύντομους διαλόγους για το Μεταναστευτικό και την αναπτυξιακή πολιτική, αντιστοίχως.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα