Ο Ανδρέας Μικρούτσικος στην πρεμιέρα του αδελφού του Θάνου

SHOWBIZΜΕΓΑΛΟΥΤΣΙΚΟΣΟ Ανδρέας Μικρούτσικος στην πρεμιέρα του αδελφού του ΘάνουΤετάρτη, Ιανουάριος 27, 2016 - 13:57

«Στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα» δόθηκε προχθές το βράδυ το πρώτο θερμό χειροκρότημα του κοινού στο κατάμεστο θέατρο Badminton, όπου ξεκίνησε με... μπουνάτσα «Το ταξίδι στο

Σταυρό του Νότου».

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Η παράσταση-αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Καββαδία, που βασίζεται στο ομώνυμο άλμπουμ του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ήταν η τελευταία προγραμματισμένη δουλειά του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο σκηνοθέτης Θέμης Μουμουλίδης έβαλε τη σφραγίδα του σ' ένα θεατροποιημένο ποίημα, που κινείται μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, και περιγράφει τις περιπέτειες των ναυτικών στα λιμάνια του κόσμου πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο παίρνοντας στοιχεία από τα βιώματα του Καββαδία, γνωστού και ως «Σεβάχ της ποίησης». Τον κεντρικό ρόλο (που θα κρατούσε ο Χατζησάββας) ερμηνεύει ο Στέλιος Μάινας, ο οποίος έχει δίπλα του τους Σταύρο Ζαλμά, Νίκο Αρβανίτη, Κώστα Φαλελάκη και Μιχάλη Μαρίνο, αλλά και τις Μαριάνα Πολυχρονίδη και Ελισάβετ Μουτάφη. Στις ιστορίες που εκτυλίσσονται επί σκηνής μπαίνουν... σφήνα και πρόσωπα που επηρέασαν καλλιτεχνικά τον «ποιητή της θάλασσας», όπως ο Σαρλ Μποντλέρ, που τον ενσαρκώνει απολαυστικά ο Ιωάννης Παπαζήσης, αλλά και οι Αρθούρος Ρεμπό και Πολ Βερλέν, οι οποίοι έγιναν γνωστοί ως «οι καταραμένοι ποιητές». Το... παζλ της παράστασης συμπληρώνουν οι τραγουδιστές Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης και Γιάννης Μαθές ερμηνεύοντας τα κομμάτια του «Σταυρού του Νότου», ενώ επί σκηνής ανεβαίνει και ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος διευθύνει και την ορχήστρα.

ΑΓΝΩΡΙΣΤΟΣ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ

Σκιά του λαμπερού παρουσιαστή που μεσουρανούσε στη μικρή οθόνη για δύο δεκαετίες θυμίζει πλέον ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Η εμφάνισή του στο Badminton, με αφορμή την πρεμιέρα του αδελφού του Θάνου Μικρούτσικου, σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τους παρευρισκόμενους. Εμφανώς ατημέλητος αλλά και καταβεβλημένος λόγω των οικονομικών περιπετειών που πέρασε τα τελευταία χρόνια, ο Ανδρέας δεν φαίνεται να έχει σύμμαχό του τον χρόνο. Τουλάχιστον έκοψε το κάπνισμα, αφού κρατούσε ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες:

Keywords
Αναζητήσεις
ανδρεας μικρουτσικος 27/1/ 2016
Τυχαία Θέματα