«Νονός» με κραγιόν από αίμα

ΚΟΣΜΟΣ«Νονός» με κραγιόν από αίμαΠαρασκευή, Οκτώβριος 23, 2015 - 15:26

Η ζωή (γεμάτη φόνους και ναρκωτικά) της Ρακέλ ντε Ολιβέιρα,που έγινε μεγάλωσε στις φαβέλες του Ρίο

Αντί να παίζει με παιχνίδια, έγινε η ίδια «παιχνίδι» στα χέρια ανθρωπόμορφων τεράτων, με πρώτο την ίδια της τη γιαγιά, που την πούλησε σε οίκο ανοχής, όταν ακόμα η ηλικία της γραφόταν με ένα ψηφίο.

Στα 11 της ο «νονός» της Μαφίας τής χάρισε το πρώτο της όπλο κι εκείνη, στα 15, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον άντρα που προσπάθησε να τη βιάσει.

Ολα αυτά προτού η Ρακέλ ντε Ολιβέιρα ανέβει τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας

στα καρτέλ των ναρκωτικών και γίνει αρχηγός σε ένα από αυτά. Εγινε τόσο σκληρή, ώστε δεν δίσταζε να θάβει ζωντανούς τους εχθρούς της, ενώ σκότωσε μέλη αντίπαλων συμμοριών χωρίς δεύτερη σκέψη. Αργότερα έπεσε κι η ίδια θύμα της πραμάτειας της κι έχασε τα πάντα. Σήμερα, όμως, ζει ευτυχισμένη.

Στα 54 χρόνια της, μητέρα τριών παιδιών, η Ρακέλ έχει αφήσει πίσω την παλιά ζωή της, δεν διστάζει όμως να ομολογήσει τα πάντα σε ένα βιβλίο, μέσα από το οποίο δίνει ανάγλυφη την εικόνα του υποκόσμου - με ό,τι αυτός εμπεριέχει. Ναρκωτικά, σεξ, εγκλήματα είναι μερικά μόνο από όσα αναφέρει η μεσήλικη Βραζιλιάνα, που έχει ζήσει όλη τη ζωή της στις φαβέλες.

Η αφήγησή μέσα από τις σελίδες του «A Número Um» αρχίζει από την πώλησή της σε έναν γκάνγκστερ, αρχηγό παράνομων στοιχημάτων. Εκείνος την οδήγησε σε οίκο ανοχής, ωστόσο οι ιδιοκτήτες δεν την έριξαν στην πορνεία, επειδή εκείνη την περίοδο έκαναν πνευματική κάθαρση. Επέλεξαν να την αξιοποιήσουν σε άλλα πόστα. Στα 11 της απελευθερώθηκε και επέστρεψε στη φαβέλα Ροσίνχα, τη μεγαλύτερη του Ρίο. Ηταν τότε που ένας άλλος γκάνγκστερ, τον οποίο αποκαλούσε «νονό» χωρίς να ξέρει γιατί, της πρόσφερε το πρώτο της όπλο.

Χωρίς τύψεις

Για τον επίδοξο βιαστή που σκότωσε στα 15 χρόνια της δεν νιώθει καμιά τύψη, ενώ ο επόμενος άντρας που της άλλαξε τη ζωή εμφανίστηκε 10 χρόνια αργότερα. Αγάπησε τον Ερνάλντο ντε Σόουζα με πάθος, το οποίο έγινε πένθος τρία χρόνια μετά, όταν εκείνος έπεφτε νεκρός σε μάχη με αστυνομικούς. Η Ρακέλ μετανιώνει που δεν σκοτώθηκε κι εκείνη δίπλα του εκείνη την ημέρα, αυτοκτονώντας. Τότε ήταν που έστησε το δικό της καρτέλ, με αυστηρούς κανόνες συμπεριφοράς, με βασικό ότι στην επιχείρηση δεν εμπλέκονται παιδιά.

Η δουλειά ήταν πολλή και η Ρακέλ άρχισε να παίρνει κόκα για να αντέχει. Αυτό βοήθησε σχετικά και τη λίμπιντό της, οπότε έκανε μερικές μικρές σχέσεις. Μόνο που η κόκα έφερε την καταστροφή, αφού αναγκάστηκε να πουλήσει την περιουσία που είχε κάνει για μερικές δόσεις. Τελικά κατάφερε να ξεφύγει και σήμερα ζει μια φυσιολογική ζωή, ενώ ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο της.

Keywords
Τυχαία Θέματα