Νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖBatman VS Superman: Η Αυγή της ΔικαιοσύνηςΝέες ταινίεςΠέμπτη, Μάρτιος 24, 2016 - 12:35

Ο Ζακ Σνάιντερ, σκηνοθέτης των «300» και του «Ανθρώπου από ατσάλι», αναλαμβάνει το πιο φιλόδοξο μέχρι σήμερα project στην ιστορία των υπερηρώων της DC Comics, την κινηματογραφική συνάντηση των Μπάτμαν και Σούπερμαν, των πιο γνωστών και πιο δημοφιλών σούπερ ηρώων στην ιστορία των κόμικς.

Ο Χένρι

Καβίλ φοράει για δεύτερη φορά τη στολή του Σούπερμαν, ενώ ο Μπεν Αφλεκ, βραβευμένος με Οσκαρ για το «Επιχείρηση: Argo», αναλαμβάνει τον ρόλο του Μπρους Γουέιν / Μπάτμαν που βάζει τον πρώτο στο στόχαστρό του, φοβούμενος πως αν αφήσει ανεξέλεγκτο τον υπερήρωα με τις θεϊκές δυνάμεις, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές. Την ίδια στιγμή ο κόσμος αναρωτιέται τι είδους ήρωα έχει πραγματικά ανάγκη. Με τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν σε πόλεμο μεταξύ τους, μια νέα απειλή κάνει την εμφάνισή της θέτοντας την ανθρωπότητα σε τεράστιο κίνδυνο. Ηχηρά ειδικά εφέ, το βασικό συστατικό αυτού του πανάκριβου blockbuster.

Σκηνοθεσία: Ζακ Σνάιντερ. Σενάριο: Κρις Τέριο και Ντέιβιντ Σ. Γκόγερ. Με τους Χένρι Καβίλ, Μπεν Αφλεκ, Γκαλ Γκαντό, Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Εϊμι Ανταμς, Λόρενς Φίσμπερν, Νταϊάν Λέιν, Τζέρεμι Αϊρονς, Τζέισον Μομόα, Χόλι Χάντερ

Μεσιέ Σοκολά

Ο βραβευμένος με Σεζάρ Ομάρ Σι («Οι άθικτοι») και ο πολυβραβευμένος Τζέιμς Τιερέ, εγγονός του Τσάρλι Τσάπλιν, πρωταγωνιστούν στο «Chocolat» του Ροσντί Ζεμ, που αφηγείται την απίστευτη ιστορία του Μεσιέ Σοκολά, του πρώτου μαύρου αρτίστα που έγινε διάσημος στη Γαλλία: Ο Σοκολά, κατά κόσμον Ραφαέλ Παντίγια, γεννήθηκε σκλάβος στην Κούβα τη δεκαετία του 1860, πουλήθηκε ως υπηρέτης σε έναν Πορτογάλο έμπορο, στα 16 του δραπέτευσε, βρέθηκε στο Μπιλμπάο της Ισπανίας και ένωσε τις δυνάμεις του με έναν Αγγλο κλόουν που τον πήρε μαζί του στο Παρίσι, όπου οι μαύροι περφόρμερ ήταν πλέον της μόδας. Γνώρισαν τεράστια επιτυχία κερδίζοντας το απλό λαϊκό κοινό αλλά και τους υψηλούς κύκλους του Παρισιού, και μπαίνοντας στις καλλιτεχνικές παρέες της Μονμάρτρης.

Σκηνοθεσία: Ροσντί Ζεμ. Σενάριο: Σίριλ Γκελί. Με τους Ομάρ Σι, Τζέιμς Τιερί, Κλοτίλντ Εσμέ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Φρεντερίκ Πιερό

Επόμενος σταθμός: Ουτοπία

Η αληθινή ιστορία των εργατών της ΒΙΟ.ΜΕ. που το 2013 κατέλαβαν το (κλειστό) εργοστάσιό τους επαναλειτουργώντας το - εγχείρημα που ενέπνευσε εκατοντάδες ακτιβιστές σε όλον τον κόσμο. Στο μεταξύ, η πρώην διευθύντρια του εργοστασίου παρακολουθεί έκπληκτη την οικογενειακή επιχείρηση να μετατρέπεται σε σύμβολο αλληλεγγύης, μια ουτοπία ισότητας στα ερείπια της πιο διαλυμένης ευρωπαϊκής οικονομίας. Το ντοκιμαντέρ «Επόμενος σταθμός: Ουτοπία» ξετυλίγει το νήμα ενός περιπετειώδους εγχειρήματος που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μαζί ένα μοναδικό ντοκουμέντο των ταραγμένων καιρών μας.

Σκηνοθεσία: Απόστολος Καρακάσης

Μια υπέροχη μέρα

Βοσνία, 1995. Ο Μαμπρού και ο Μπι είναι δύο άντρες που δουλεύουν σε μια ΜΚΟ. Ο Μαμπρού σε μία εβδομάδα πρόκειται επιτέλους να παντρευτεί τη σύντροφό του. Ομως πολλά μπορούν να συμβούν μέσα σε μία εβδομάδα. Για παράδειγμα, πρέπει να απομακρύνουν ένα πτώμα μέσα από ένα πηγάδι προτού αυτό μολύνει το νερό, μια αποστολή φαινομενικά απλή, που θα εξελιχθεί σε άθλο. Ο δε Μαμπρού θα πάρει υπό την προστασία του ένα μικρό παιδί που ψάχνει να βρει τους γονείς του σε μια περιοχή σπαρμένη με νάρκες. Μπενίτσιο Ντελ Τόρο και Τιμ Ρόμπινς σε χαριτωμένη δραματική σάτιρα πάνω στον παραλογισμό του πολέμου.

Σκηνοθεσία και σενάριο: Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα. Με τους Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τιμ Ρόμπινς, Ολγα Κιριλένκο, Μελανί Τιερί

Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ

1952. Η Εβίτα Περόν μόλις πέθανε. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές μορφές της σύγχρονης Ιστορίας πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Χριστό και ταριχεύτηκε με μια νέα και καινοτόμο τεχνική για να γίνει η «Ωραία Κοιμωμένη». Στο μεταξύ, στην Αργεντινή τα πραξικοπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και κάποιοι δικτάτορες θέλουν να βγάλουν τον μύθο της Εβίτας από τη μνήμη του κόσμου. Ετσι το άψυχο σώμα της μετά την ταρίχευσή του κλάπηκε από τη στρατιωτική χούντα και κρύφτηκε από το Βατικανό. Τα αληθινά γεγονότα αποτελούν εδώ την αφορμή για μια γκροτέσκα φάρσα που όζει νεκροφιλίας.

Σκηνοθεσία & Σενάριο: Πάμπλο Αγουέρο. Με τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ντενίς Λαβάν, Ιμανόλ Αρίας, Σαμπρίνα Μάτσι

Το κυπαρίσσι του βυθού

Μια ελεγεία πάνω στις διαπροσωπικές σχέσεις. Οπως λέει και ο σκηνοθέτης της Νίκος Κορνήλιος: «Το"Κυπαρίσσι του βυθού" είναι μια ταινία ποιητικού κινηματογράφου, με την έννοια ότι τα πρόσωπα, οι εικόνες, οι ήχοι, η μουσική , καθώς και το off κείμενο συμπράττουν, ώστε να δημιουργηθεί ο ανοιχτός εκείνος συναισθηματικός χώρος μιας γλυκιάς μελαγχολίας της ύπαρξης που χαρακτηρίζει κάθε ποιητική γραφή».

Σκηνοθεσία και σενάριο: Νίκος Κορνήλιος. Με τους Αρτεμη Ιωάννου, Μελίσσα Κωτσάκη, Θοδωρή Ματινόπουλο, Γιώργο Μπακαλό.

Keywords
Τυχαία Θέματα