Νέες επιστημονικές έρευνες στον οικισμό του Αργολικού κόλπου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέες επιστημονικές έρευνες στον οικισμό του Αργολικού κόλπουΠέμπτη, Αύγουστος 25, 2016 - 16:16

Δαιδαλώδης και πολύπλοκος είναι ο υποβρύχιος οικισμός που είχε εντοπιστεί πέρυσι στον βυθό του Αργολικού Κόλπου και συγκεκριμένα στην περιοχή Ορμος της Κοιλάδας.

Σε αυτό κατέληξαν οι αρχαιολόγοι που έκαναν νέα μεγάλη υποβρύχια έρευνα, η οποία άρχισε στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκε στις 12 Αυγούστου. Οι νέες

«βουτιές» των επιστημόνων περιλάμβαναν τοπογραφική αποτύπωση και γεωφυσικές μετρήσεις, ώστε να καταστεί σαφές το πλήρες μέγεθος του οικισμού, που, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, εκτείνεται σε τουλάχιστον 20 στρέμματα, αλλά και να βρεθούν κατασκευές που τυχόν υπάρχουν κάτω από τον αμμώδη πυθμένα.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εντοπίσει ίχνη ανθρώπινης δραστηριότητας κατά την προϊστορική περίοδο στην νοτιοανατολική περιοχή του Αργολικού Κόλπου, γύρω από το σπήλαιο Φράγχθι, όπου έχουν βρεθεί σημαντικά προϊστορικά κατάλοιπα. Κατά την περσινή έρευνα στην ίδια περιοχή βρέθηκε εκτεταμένος οχυρωμένος οικισμός της Εποχής του Χαλκού. Ο οικισμός, που χρονολογείται στην Πρωτοελλαδική Περίοδο (μέσα 3ης χιλιετίας π.Χ.) βρίσκεται σε βάθος 1-3 μέτρων στην παραλία του Λαμπαγιαννά.

Keywords
Τυχαία Θέματα