Νέα αναβολή για Marfin!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΝέα αναβολή για Marfin!Πέμπτη, Μάιος 15, 2014 - 16:29

Τέσσερα χρόνια μετά τον δολοφονικό εμπρησμό στο διώροφο κτίριο της τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου -που μετατράπηκε σε φλεγόμενο τάφο για τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και η έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου- η δίκη των δύο κατηγορουμένων της υπόθεσης αναβλήθηκε για ακόμη μία φορά. Τροχοπέδη στην ακροαματική διαδικασία στάθηκε

η... προεκλογική περίοδος, καθώς από χθες -ημέρα κατά την οποία είχε προσδιοριστεί να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη- ανεστάλησαν οι εργασίες των δικαστηρίων λόγω των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών της 18ης Μαΐου.

Η νέα αυτή καθυστέρηση θα φέρει -εκτός άλλου απροόπτου- τους φερόμενους ως υπαίτιους στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας τον ερχόμενο... Δεκέμβριο, όταν και θα κριθούν για τα βαρύτατα αδικήματα που τους αποδίδονται. Στον πρώτο κατηγορούμενο το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών «χρεώνει» τον θάνατο των τριών υπαλλήλων της τράπεζας που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες, «βλέποντας» ανθρωποκτόνο πρόθεση «να σκοτώσει όλους τους ευρισκόμενους στο κτίριο». Ο δεύτερος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκρηξη κατά την επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για ανθρώπους. Και οι δύο είχαν αφεθεί ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή με τις οποίες είχαν αρνηθεί τις κατηγορίες σε βάρος τους και είχαν υποστηρίξει πως την επίμαχη ώρα που τελέστηκαν τα τραγικά συμβάντα βρίσκονταν σε άλλη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται πως, παρά την επιθυμία των κατηγορουμένων να προχωρήσει η διαδικασία, τον Δεκέμβριο του 2013 -όταν είχε αρχικά προσδιοριστεί η έναρξη της δίκης- το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας είχε αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε συνήγορος της πολιτικής αγωγής και συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οικογένειας της αδικοχαμένης εγκύου.

Ντέμη Ντάβαρη

Keywords
Τυχαία Θέματα