Μίζες χωρίς τέλος από Γερμανούς

Δεν έδινε μονάχα η Siemens μίζες σε Ελληνες πολιτικούς και λοιπούς παράγοντες σε θέσεις-κλειδί, αλλά και οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι! Σύμφωνα με τη δικαστική έρευνα που διεξάγεται αυτό τον καιρό στη Φρανκφούρτη, η σιδηροδρομική εταιρεία της εν λόγω χώρας έδωσε σε στελέχη προερχόμενα από την Ελλάδα

μίζες συνολικού ύψους 315.000 ευρώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της.

Η Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι «αποσύρεται από χώρες με εγνωσμένο υψηλό ρίσκο διαφθοράς», ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγει και την Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Sueddeutsche Zeitung», οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι θα σταματήσουν να αναλαμβάνουν κατασκευαστικά ή συμβουλευτικά έργα στην Ελλάδα, στην Αλγερία, στη Λιβύη, στη Ρουάντα και στην Ταϊλάνδη. Αναφέρει δε λεπτομερώς ότι η εταιρεία DB International, θυγατρική της Deutsche Bahn, «λάδωνε» στελέχη σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας -ενδεχομένως και παλιότερα- προκειμένου να παίρνει συμβόλαια στις προαναφερθείσες χώρες.

Οπως γράφει η εφημερίδα: «Για παράδειγμα, στην Ελλάδα είχαν υπογραφεί συμβόλαια για το σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει το αεροδρόμιο με την πόλη (σ.σ.: της Αθήνας), το λιμάνι (σ.σ.: του Πειραιά) και την Κόρινθο»!

Keywords
Τυχαία Θέματα