Μηνύματα Σαμαρά εντός και εκτός

ΠΟΛΙΤΙΚΗΜηνύματα Σαμαρά εντός και εκτόςΤρίτη, Μάιος 19, 2015 - 15:09

Διπλό μήνυμα επιχείρησε να στείλει ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ετήσιας συνέλευσης του ΣΕΒ, όπου εμφανίστηκε με νάρθηκα στο αριστερό χέρι (μετά το πρόσφατο ατύχημα που είχε παίζοντας με τον γιο του μπάσκετ): το ένα προς την κυβέρνηση και το άλλο προς την «αντιπολίτευση» εντός του κόμματός του, λίγες

ώρες μάλιστα προτού συνεδριάσει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο σήμερα στη Συγγρού. Προς την κυβέρνηση είπε ότι είναι ανοιχτός «για μια μεγάλη συνεννόηση που είναι ακόμα εφικτή, για να αλλάξει η χώρα πολιτική και όχι για να στηρίξουμε αυτή την πολιτική και να μείνουμε στα αδιέξοδα».

Οσο για την εσωκομματική αντιπολίτευση, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει... δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ και να πει «ναι» σε μια συμφωνία που ακόμη δεν έχει δει τι θα περιέχει. Βέβαια, αν η συμφωνία είναι σε γενικές γραμμές όπως αυτή που εμφανίστηκε χθες, ο «πονοκέφαλος» στο κόμμα θα είναι μεγάλος, μια και δύσκολα θα μπορέσει να πείσει βουλευτές της να μην την ψηφίσουν. Μια διάσταση σε τέτοιο επίπεδο δεν αποκλείεται πάντως να οδηγήσει στο πρώτο crash test (τεστ αντοχής) της Ν.Δ. μετά την ήττα της στις εκλογές, κάτι που ενδέχεται να δρομολογήσει εξελίξεις στην Κεντροδεξιά.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές ευχήθηκε να μην είναι η φοροεπιδρομή, για την οποία ακούει να γίνεται λόγος, και ανέφερε πως έχει ιστορική ευθύνη ο πρωθυπουργός να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Ειδικότερα, για τη συμφωνία υπενθύμισε ότι οι δανειστές ζητούσαν από τη δική του κυβέρνηση στην αρχή μέτρα 2,6 δισ. ευρώ και στη συνέχεια 1,6 δισ., εκ των οποίων το 1 δισ. καλυπτόταν με το email Χαρδούβελη, το οποίο -είπε- είχε μόνο ένα σκληρό μετρό, την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα