Μια (τόπλες) νεράιδα από το... Κάτω Παρτάλι

14:54 9/7/2014 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΜια νεράιδα στη λίμνη ΒουλιαγμένηςΜια (τόπλες) νεράιδα από το... Κάτω ΠαρτάλιΤετάρτη, Ιούλιος 9, 2014 - 14:47

Σε ένα άκρως μαγευτικό σκηνικό, στη μικρή λίμνη της Βουλιαγμένης, η ομάδα naan ανεβάζει ένα παραμύθι για ενηλίκους. Η πρωταγωνίστρια από το «Κάτω Παρτάλι» Βασιλική Τρουφάκου αποδείχτηκε η κατάλληλη για τον ρόλο της Οντίν στην παράσταση «Νεράιδα», αφού κατάφερε να βάλει τους θεατές στον δικό της μαγικό κόσμο. Μια από τις ξεχωριστές στιγμές του έργου ήταν όταν η ηθοποιός -στο πλαίσιο του νεραϊδορόλου της- εμφανίστηκε τόπλες, έχοντας κάνει χρυσό body painting στο σώμα της. Η αποδοχή της σκηνής από το κοινό ήταν θετική, με αποτέλεσμα και εκείνη να αισθανθεί ακόμη πιο άνετα, αφού το άγχος της πρεμιέρας ήταν μεγάλο. Το ίδιο αγχωμένοι φάνηκε ότι ήταν και οι υπόλοιποι συντελεστές, οι οποίοι χαλάρωσαν αρκετά στο πάρτι που ακολούθησε.

Δυσκολίες στις πρόβες

«Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες στις πρόβες, με την έννοια ότι είχε ζέστη το πρωί, κρύο το βράδυ, τα ρούχα που πιάνονταν στα βράχια, το μακιγιάζ, αλλά όλα αυτά είναι τεχνικές δυσκολίες που πρέπει η παράσταση να... ταξιδέψει για να διορθωθούν. Το ευχαριστηθήκαμε πολύ, δουλέψαμε όλοι ομαδικά και η χημεία με τη σκηνοθέτιδα Φρόσω Λύτρα έδεσε. Ο χώρος είναι επιβλητικός και μαγικός και αυτό που είδα στις αντιδράσεις ήταν ένας παιδικός ενθουσιασμός, σαν να έμπαιναν οι θεατές σε ένα παραμύθι» λέει η Βασιλική Τρουφάκου στην «Espresso». Μιλώντας για τον ρόλο της νεράιδας λέει πως χάρηκε γι' αυτόν, γιατί είναι ένα πρόσωπο με πάθος που λειτουργεί με βασικό του άξονα το συναίσθημα και παραδίδεται άνευ όρων σε έναν έρωτα.

Αν και η παράσταση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 21.00, καθυστέρησε σχεδόν μία ώρα, αφού από τη μια η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και από την άλλη, κάποιοι από τους εκλεκτούς καλεσμένους καθυστέρησαν να φτάσουν. Θύμα της... κίνησης έπεσε και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, η οποία ζήτησε συγγνώμη από τους διοργανωτές για την αργοπορία της.

Το φυσικό σκηνικό της μικρής λίμνης βοήθησε αρκετά τη Φρόσω Λύτρα, ενώ το κοινό μπήκε στο κλίμα του έργου προτού ακόμη αυτό αρχίσει, αφού οι χορεύτριες είχαν πέσει στο νερό και έκαναν τα δικά τους «παιχνίδια». Ο ειδικός φωτισμός έκανε το σκηνικό να μοιάζει παραμυθένιο. Ηταν τέτοια η ατμόσφαιρα που κανείς δεν ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι έπρεπε να καθίσει στο έδαφος. Αυτό έκαναν και ο Χρήστος Φερεντίνος με τη σύζυγό του Σοφία Παυλίδου, οι οποίοι εκδήλωναν τον ενθουσιασμό τους.

Κατά τη διάρκειά του έργου η σκηνοθέτις ήταν εξαιρετικά αγχωμένη, όμως ο σύζυγός της Γιάννης Κακλέας την κρατούσε στην αγκαλιά του προσπαθώντας να της διώξει τις ανησυχίες που είχε. Η καινούργια διασκευή του κειμένου είναι της Ζέτης Φίτσιου και είναι βασισμένη στο κείμενο της Μαρίας Κυριακή, ο Μανόλης Παντελιδάκης υπογράφει τη σκηνογραφία και ο Αχιλλέας Χαρίτος το μακιγιάζ. Εκτός από τη Βασιλική, στη «Νεράιδα» πρωταγωνιστούν οι Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Ράμος, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Τσιάλος, Νάντια Μαργαρίτη, Νικόλαος Ζιάζιαρης, Κορίνα Θεοδωρίδου, Ελενα Χαραλαμπούδη και χορεύουν η Σταυριάνα Γαρνάβου και η Τατιάνα Δημητριάδη. Η παράσταση θα παίζεται από Δευτέρα έως Πέμπτη, έως αρχές Αυγούστου.

Τεριάννα Παππά
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

Keywords
Τυχαία Θέματα