Μια νύχτα με τους πρόσφυγες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣΟΥΖΑΝ ΣΑΡΑΝΤΟΝΜια νύχτα με τους πρόσφυγεςΔευτέρα, Δεκέμβριος 21, 2015 - 11:37

Πώς περιγράφει η χολιγουντιανή σταρ την εμπειρία της στη Μυτιλήνη

Παρά τις ιδιαίτερα κακές καιρικές συνθήκες και την πολύ χαμηλή θερμοκρασία, η πασίγνωστη Σούζαν Σάραντον πέταξε τον μανδύα της σταρ του Χόλιγουντ και πέρασε όλη τη νύχτα στο πλευρό των μεταναστών που φιλοξενούνται στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου Καταγραφής και Πιστοποίησης Μεταναστών, στη Μόρια της Λέσβου.

Η

διάσημη ηθοποιός συζήτησε με μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθώντας να τους δώσει κουράγιο. Μάλιστα περιγράφει με συγκλονιστικό τρόπο στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter πώς υποδέχθηκε την 5χρονη Ιρανή προσφυγοπούλα:
«Είναι μια καλή ημέρα για αφίξεις των λέμβων. Μια ομάδα Ισπανών εθελοντών με τζετ σκι καθοδηγεί τις φουσκωτές βάρκες προς τα έξω, ενώ εμείς κάναμε σινιάλα από την ακτή. Τους καθοδηγούν μακριά από τα βράχια, σε ένα μέρος όπου θα μπορούν να φτάσουν στην ακτή με ασφάλεια. Καθώς βγαίνουν από τις βάρκες, μου δίνουν να κρατήσω ένα κοριτσάκι. Στην αρχή είναι φοβισμένη, αλλά η δίψα της νικά τον φόβο της, καθώς πίνει μέχρι σταγόνας τον χυμό της. Της βγάζω τα βρεγμένα παπούτσια και τις κάλτσες, της ζεσταίνω τα πόδια και της φοράω στεγνές κάλτσες. Μαθαίνω ότι το όνομα του κοριτσιού είναι Σεμιχάν.

Aγκαλιά και κλάματα

Είναι από το Ιράν και είναι πέντε χρόνων» αναφέρει η πασίγνωστη ηθοποιός και συνεχίζει την περιγραφή της:
«Ερχεται και η μητέρα της, διστακτική και τρεμάμενη. Οταν κοιταζόμαστε πρώτη φορά, την πιάνω απαλά από τον ώμο και της λέω σε μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνει ότι είμαι χαρούμενη που έφτασε με ασφάλεια. Την παίρνω αγκαλιά και ξεσπάω κι εγώ σε κλάματα, γιατί έχω κι εγώ δύο αγόρια κι ένα κορίτσι. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόση απόγνωση σε κάνει να θεωρείς ότι είναι καλή ιδέα να ανέβεις σε αυτή την υπερφορτωμένη, ξεχαρβαλωμένη βάρκα. Ηρθα εδώ για να ακούσω τις ιστορίες τους και να μάθω. Ελπίζω να μπορέσω να τους βοηθήσω να αποκτήσουν φωνή. Να καταλάβουμε ότι "αυτοί οι άνθρωποι" είναι ακριβώς σαν κι εμάς, που θέλουν να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Να έχουν μέλλον...»

Keywords
Τυχαία Θέματα