Μια «μπουτίκ» όλο γλύκα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜια «μπουτίκ» όλο γλύκα!Πέμπτη, Φεβρουάριος 26, 2015 - 16:42

Μια γλυκιά μπουτίκ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπόσχεται να ικανοποιήσει τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη! Στη βιτρίνα της δεν φιγουράρουν πολυτελή ρούχα ή πανάκριβα αξεσουάρ, αλλά κάθε είδους σοκολάτα απ' όλη την Ευρώπη. Τα προϊόντα πουλά μάλιστα ένας οικονομολόγος

και ανάμεσα στα δελεαστικά εκθέματά της «μπουτίκ» περίοπτη θέση κατέχουν οι γλυκιές δημιουργίες της Ελληνίδας μετρ Μίνας Αποστολίδη, που «άλωσαν» ακόμη και την πρωτεύουσα της σοκολάτας, τις Βρυξέλλες!


Για όποιον αναρωτιέται τι διαφορετικό μπορεί να βρει κανείς σε ένα τέτοιο μαγαζί σε σύγκριση με ένα ζαχαροπλαστείο ο ιδιοκτήτης Κωνσταντίνος Κολικόπουλος έχει την απάντηση. Εκτός από τις μπάρες υπάρχουν ροφήματα, φοντί, τρούφες, πραλίνες, αλείμματα, κακάο, λικέρ, ακόμη και κρασί με άρωμα σοκολάτας και επίγευση κακάο! Σύντομα στις προθήκες του θα φιλοξενούνται και σοκολάτες από τις πιο μακρινές γωνιές του πλανήτη.

Η αρχική ιδέα

«Τέσσερα χρόνια ψάχναμε πώς θα τελειοποιήσουμε την ιδέα που είχαμε και να βρούμε προμηθευτές» λέει στην «Espresso» ο κ. Κολικόπουλος, ο οποίος άνοιξε τη λαχταριστή «μπουτίκ» μαζί με τη σύζυγό του Εύη Τριανταφυλλίδη. «Ταξιδεύοντας στον κόσμο είδαμε ότι όλες οι σοκολατοποιίες πωλούν μόνο δικές τους δημιουργίες. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει προϊόντα από διάφορες χώρες της Ευρώπης και στο επόμενο διάστημα σχεδιάζουμε συνεργασίες με χώρες της Ασίας» προσθέτει ο ίδιος.


Κορυφαίο προϊόν του καταστήματος είναι οι δημιουργίες της maitre chocolatier Μίνας Αποστολίδη, η οποία εγκατέλειψε την Ελλάδα και έστησε το εργαστήριό της στις Βρυξέλλες. Παρότι «έπαιζε» εκτός έδρας και μάλιστα στην πατρίδα της σοκολάτας, κατάφερε να κάνει τα προϊόντα της περιζήτητα! «Το πιο φημισμένο προϊόν είναι η "Σεχραζάτ", που είναι μπάρα πραλίνας με ταχίνι και καραμελωμένα αλατισμένα αμύγδαλα. Το κάθε κομμάτι κοστίζει 9 ευρώ. Η Μίνα αποτελεί τον βασικό προμηθευτή μας και οι δημιουργίες της αποτελούν τα κορυφαία μας προϊόντα» αναφέρει ο κ. Κολικόπουλος. Στα ράφια του μαγαζιού υπάρχουν προϊόντα σοκολατοποιίας όπως η James από την Αγγλία, η Chock από την Ολλανδία, η Zaabär από το Βέλγιο, η Zotter από την Αυστρία, αλλά και η Kallisti από την Ελλάδα, που παρασκευάζει προϊόντα για διαβητικούς.


«Στο εμπόριο κυκλοφορούν σοκολάτες με ποσοστό κακάο που φτάνει το 80%. Εμείς έχουμε σοκολάτες με 100% κακάο, που είναι επίσης κατάλληλες για διαβητικούς και δύσκολα τις βρίσκει κάποιος. Σε αυτές δεν υπάρχει προσθήκη ζάχαρης, καθώς παρασκευάζονται από ατόφιο κακάο».
Ακόμη και οι λάτρεις του αλκοόλ μπορούν να προμηθευτούν κόκκινο κρασί με επίγευση κακάο! Τα ποιοτικά υλικά των προϊόντων έχουν ιδιαίτερη σημασία. «Σε ένα από τα προϊόντα υπάρχει θαλασσινό αλάτι από φημισμένη περιοχή της Γαλλίας και σε ένα άλλο το τζίντζερ είναι από την Γκόα. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ποιότητα» σημειώνει ο ιδιοκτήτης, που άφησε το λογιστικό γραφείο στο οποίο εργαζόταν για μια... γλυκιά στροφή στην καριέρα του!

Νίκος Πιτσιακίδης

Keywords
Τυχαία Θέματα