Μέγα θαύμα! Ο Εσταυρωμένος στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα στο γηροκομείο Αθηνών έρρεε μύρο και αίμα

Δέος έχει κυριεύσει πιστούς και ιερείς για το συγκλονιστικό περιστατικό το οποίο συνέβη μετά τη Σταύρωση μέσα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα στο Γηροκομείο Αθηνών τη Μεγάλη Πέμπτη, όταν ξαφνικά ο Εσταυρωμένος άρχισε να ρέει αίμα και ένα υγρό που έμοιαζε με μύρο! Όσοι αντίκρισαν το μέγα θαύμα -που διήρκεσε ως τη Μεγάλη Παρασκευή- ανατρίχιασαν, καθώς οι κηλίδες του πορφυρού υγρού εμφανίστηκαν από το πρόσωπο του Χριστού και έρρεαν ως τη βάση του Σταυρού!

Το

ανεξήγητο φαινόμενο, που παραπέμπει σε μεταφυσικό, κατέγραψε σε βίντεο ο εφημέριος του ναού, πατέρας Θεόδωρος Γρηγοράκης, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τους ιερατικούς προϊσταμένους του. Κάποιοι μίλησαν για ένα σημάδι που συνδέεται με τη βίαιη αποκοπή του ποιμνίου από τα ιερά μυστήρια και των παιδιών από τους ηλικιωμένους γονείς τους, άλλοι για προάγγελο φοβερών γεγονότων, ορισμένοι το θεώρησαν ελπιδοφόρο μήνυμα για να κρατήσουν οι πιστοί άσβεστη την πίστη τους αυτή τη δύσκολη εποχή.

Από τη Μεγάλη Πέμπτη

Φυσικά, υπήρξαν και αρκετοί που περιμένουν επιστημονική τεκμηρίωση. Το σίγουρο είναι πως το βίντεο δείχνει ό,τι συνέβη, διαβεβαιώνει με δηλώσεις του στην «Espresso» ο πρόεδρος του Γηροκομείου Αθηνών Ζώης Κολιός:«Ο,τι και αν σας πω εγώ γι’ αυτό που συνέβη με τον Εσταυρωμένο, ίσως να μην το πιστέψετε. Όμως είναι πέρα ως πέρα αλήθεια. Τη Μεγάλη Πέμπτη, αμέσως μετά τη Σταύρωση του Κυρίου, στο παρεκκλήσι μας άρχισε να βγαίνει από το κεφάλι του Ιησού κάτι σαν μύρο και αίμα μαζί. Δεν μπορώ να εξηγήσω τι ακριβώς ήταν…»

Οι περίπου 140 ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι του γηροκομείου αναστατώθηκαν από το περιστατικό που συνέβη στο παρεκκλήσι τους, ενώ ενημερώθηκε άμεσα η Αρχιεπισκοπή.

«Αμέσως πήραμε από το υγρό που έβγαινε με βαμβάκι και πήγαμε σε όλα τα δωμάτια των φιλοξενουμένων μας, για να τους αλείψουμε ως ευλογία. Αυτό γινόταν μέχρι και τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αποκαθήλωση. Θεωρώ πως ήταν σημάδι προστασίας του ιδρύματος από τον Κύριο Ιησού Χριστό μας…» λέει συγκλονισμένος ο πρόεδρος του γηροκομείου.

Η «Espresso» προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον εφημέριο του ναού, πατέρα Θεόδωρο, ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει το παραμικρό, καθώς η οδηγία της Αρχιεπισκοπής είναι να τηρηθεί σιγή ιχθύος ώσπου να διερευνηθεί προσεκτικά το φαινόμενο.

Πηγές της «Espresso» αναφέρουν ότι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν θέλησε να πάρει διαστάσεις το θέμα, προκειμένου να μην κατακλυστεί από πιστούς το παρεκκλήσι εν μέσω των απαγορεύσεων για τις συναθροίσεις. Ωστόσο, εκκλησιαστικοί κύκλοι σημειώνουν ότι θα υπάρξει τοποθέτηση μετά την άρση των μέτρων και όταν θα έχει επιτραπεί η πρόσβαση στις εκκλησίες.

Το Γηροκομείο Αθηνών είχε βρεθεί πάλι στη δημοσιότητα, όταν η «Espresso» είχε αναδείξει τις κραυγές αγωνίας της φιλοξενούμενης εκεί Μαίρης Λίντα, η οποία απηύθυνε έκκληση να στηριχθεί το ίδρυμα, καθώς, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αντιμετώπιζε ακόμα και διακοπή της παροχής ρεύματος. «Θα είναι μεγάλη ντροπή και αμαρτία αν κόψουν το ρεύμα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τόσοι υπερήλικοι άνθρωποι τι θα γίνουν; Πώς θα αντέξουν το κρύο; Εγώ ήρθα και μένω οικειοθελώς στο Γηροκομείο Αθηνών. Έχω δικό μου σπίτι. Οι υπόλοιποι συνάνθρωποί μας, όμως, τι θα απογίνουν;» μας είχε πει στο σχετικό ρεπορτάζ τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή: Μέγα θαύμα! Ο Εσταυρωμένος στο παρεκκλήσι του Αγίου Ανδρέα στο γηροκομείο Αθηνών έρρεε μύρο και αίμα - Espresso.

Keywords
Τυχαία Θέματα