Με κουμπάρο τον «Κάρα»

ΑΘΛΗΤΙΚΑΜε κουμπάρο τον «Κάρα»Παρασκευή, Απρίλιος 11, 2014 - 11:45


Και ξαφνικά... Μάρτιν Γιολ! Ο πρώην προπονητής της Φούλαμ (άνεργος από το περασμένο καλοκαίρι) είναι πλέον ένας από τους πιο βασικούς υποψηφίους για την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας έχοντας τις καλύτερες συστάσεις από τον Γιώργο Καραγκούνη. Ο διεθνής άσος που συνεργάστηκε μαζί του πέρυσι στην αγγλική ομάδα ρωτήθηκε από στελέχη της ΕΠΟ και είπε τα καλύτερα λόγια, ανάβοντας ουσιαστικά το πράσινο φως

για την έναρξη των συζητήσεων: «Είναι πολύ καλός τεχνικός, δεν το συζητώ, και μακάρι να έρθει στην Εθνική» τόνισε σχετικά γνωρίζοντας ότι η άποψή του μετράει.


Ηδη ο Γιολ βρίσκεται στην Ελλάδα και χθες συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή μέσα σε πολύ καλό κλίμα. Το κασέ του Ολλανδού τεχνικού είναι 800.000-900.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά, επειδή και αυτός θέλει να έρθει στη χώρα μας, πιστεύεται ότι θα δεχτεί να το ρίξει. Σε κάθε περίπτωση πάντως ο Σαρρής, που θα μιλήσει και με τους άλλους υποψήφιους τεχνικούς (Ταρντέλι, Καμάτσο, Φε), θα ενημερώσει στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο τα μέλη της ομοσπονδίας για το αποτέλεσμα της συνάντησής του με τον Γιολ.


Ο 58χρονος κόουτς έχει αξιόλογο βιογραφικό και το γεγονός που προσμετράται στα «συν» είναι ότι αν και 18 χρόνια προπονητής, εντούτοις έχει εργαστεί μόλις σε έξι ομάδες, συνεπώς τον χαρακτηρίζουν η εργατικότητα και η σταθερότητα. Αρχισε τη διετία 1996-98 από τη Ρόντα και για τα επόμενα έξι χρόνια κάθισε στον πάγκο της Βααλβάικ. Το 2004 έκανε το μεγάλο άλμα στην καριέρα του αναλαμβάνοντας τα ηνία της Τότεναμ, στην οποία έμεινε έως και το 2008. Τη σεζόν 2008-09 δούλεψε στο Αμβούργο, τη διετία 2009-11 στον Αγιαξ και τη διετία 2011-13 στη Φούλαμ.


Δηλώνει λάτρης της χώρας μας, την οποία επισκέφθηκε τον περασμένο Ιούνιο για να κάνει τις διακοπές του στον Αγιο Νικόλαο. Μαζί με τη γυναίκα του Νικόλ και δεκαμελή παρέα κατέλυσε σε ξενοδοχείο της περιοχής Αμμουδάρα και απόλαυσε τον ήλιο, την πεντακάθαρη θάλασσα και τη νόστιμη κρητική κουζίνα. Είναι χαρακτηριστικό ότ όλες τις λεπτομέρειες για την παραμονή του τις ρύθμισε ο Καραγκούνης, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο μέρος των διακοπών του στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Ολλανδός τεχνικός είχε στο πλευρό του τον γνωστό κοσμηματοπώλη Λάμπρο Μάρη, προσωπικό φίλο του Καραγκούνη, που φρόντισε για την ευχάριστη διαμονή και περιποίηση των φιλοξενουμένων. Μάλιστα ο Γιολ σχεδιάζει να κάνει και φέτος διακοπές στον Αγιο Νικόλαο.


Ρότσα: Να μη χάσουμε την ευκαιρία με Μπιέλσα


Υμνοι του Χουάν Ραμόν Ρότσα για τον Μαρσέλο Μπιέλσα που είναι υποψήφιος για την τεχνική ηγεσία της εθνικής ομάδας: «Ο Μπιέλσα λατρεύει την Ελλάδα. Θέλει να έρθει. Με τη Μαρσέιγ δεν έχει συμφωνήσει ακόμη και αυτό ίσως γιατί περιμένει ακόμη μία κίνηση από την ΕΠΟ. Είναι πολύ μεγάλη ευκαιρία για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να τη χάσουμε. Οταν με ρώτησαν από την ομοσπονδία αν μπορούμε να πείσουμε αυτόν τον άνθρωπο να έρθει, τους είπα ότι αν αυτό γίνει, θα είναι το αφεντικό. Δεν θα υπάρχει άλλος. Θα δουλέψει για το καλύτερο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μη χάσουμε την ευκαιρία». Και κατέληξε λέγοντας: «Εχει γνώση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ξέρει τα πάντα. Ξέρει, για παράδειγμα, όχι μόνο τον Καπίνο, αλλά πού μένει, πώς είναι η οικογένεια και τα αδέρφια του. Αν έρθει θα αλλάξει το μίζερο ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα».


Στη 10άδα του κόσμου


Στην κορυφαία 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης επέστρεψε η εθνική μας ομάδα για πρώτη φορά μετά τον Οκτώβριο του 2012. Η FIFA ανακοίνωσε χθες τις αλλαγές στο FIFA Ranking, σύμφωνα με το οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει ανέβει τρεις θέσεις και βρίσκεται πλέον στη 10η αφήνοντας πίσω του την Αγγλία (11η θέση) και το Βέλγιο (12η θέση). Στα αξιοσημείωτα είναι η παρουσία της Κολομβίας, την οποία θα αντιμετωπίσουμε στο Μουντιάλ, στην 4η θέση, πίσω από Ισπανία, Γερμανία και Πορτογαλία, κάτι που σημαίνει ότι εκτός Ευρώπης είναι πρώτη δύναμη παγκοσμίως. Η Ακτή Ελεφαντοστού είναι 21η από 24η και η Ιαπωνία 47η από 48η.


Π.ΚΑΤΩΝΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα