«Μαύρο» και στη Σκόπελο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Μαύρο» και στη ΣκόπελοΤετάρτη, Αύγουστος 29, 2018 - 16:34

❱❱ Εξι ώρες στο σκοτάδι έμεινε το νησί, ενώ στη Δικαιοσύνη για τις διακοπές ρεύματος προσφεύγει μετά την Υδρα και ο Δήμος Τήνου

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν τα αλλεπάλληλα και σε ορισμένες περιπτώσεις

σοβαρά προβλήματα στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικού ρεύματος.

Τον τελευταίο καιρό οι αστοχίες υλικού και τα ατυχήματα είναι πολλά και σοβαρά, ενώ οι συνέπειες είναι ιδιαίτερα σοβαρές, αν αναλογιστούμε ότι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα δεν λειτουργούν βασικές υποδομές και συσκευές.
Απανωτά είναι τα χτυπήματα στην τουριστική βιομηχανία από τις αστοχίες υλικού στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης, που έχουν ως αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος με επιπτώσεις στο εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών και στον τουρισμό. Το πολύωρο μπλακάουτ στην Αττική και μετά στην Υδρα δεν ήταν παρά η κορυφή του παγόβουνου.

Τώρα ήρθε η σειρά ενός άλλου κορυφαίου νησιωτικού τουριστικού προορισμού, της Σκοπέλου, να μείνει χωρίς ρεύμα για έξι ώρες, καθώς κεραυνοί έπληξαν μετασχηματιστές και κολόνες, προκαλώνατς σοβαρά προβλήματα στον διαμοιρασμό του ρεύματος.
Από τις 4 χθες τα ξημερώματα έως τις 10 το πρωί οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του όμορφου νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα, καθώς σημειώθηκε ισχυρή νεροποντή, η οποία προκάλεσε πολλά προβλήματα στο εναέριο δίκτυο. Τελικά, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ κατάφεραν και αντιμετώπισαν το πρόβλημα, και το ρεύμα επανήλθε στις οικίες και στα καταστήματα.

Στο μεταξύ, με εξώδικα και προσφυγές στη Δικαιοσύνη προχωρά και ο Δήμος Τήνου, μετά τον Δήμο Υδρας, λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.
Οπως αναφέρθηκε στο εξώδικο του Δήμου Τήνου, ο δήμος μένει χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν οι μονάδες αφαλάτωσης και να μείνουν χωρίς νερό για ώρες περιοχές του νησιού, με συνέπεια να μην μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων, των κατοίκων και των επισκεπτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα