Μανιτάρι-γίγας στην Κοζάνη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜανιτάρι-γίγας στην ΚοζάνηΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 26, 2014 - 16:59

Μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες μπορεί να διεκδικήσει το γιγάντιο μανιτάρι, βάρους 5,5 κιλών, που βρήκαν δύο φίλοι στην Κοζάνη! Ο Πολύκαρπος Τσαουσίδης και ο Πολύδωρος Μαυρουδής δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν κατά τη διάρκεια πεζοπορίας στο Βέρμιο, κοντά στον οικισμό του Αγίου Δημητρίου, εντόπισαν ένα τεράστιο μανιτάρι. Στην αρχή δεν κατάλαβαν τι ακριβώς ήταν, αφού λόγω του μεγέθους τους μάλλον με λευκό βράχο έμοιαζε. Πλησιάζοντας το ακούμπησαν και με περιέργεια άρχισαν να το «εξερευνούν» για να δουν για τι πρόκειται.

Οταν διαπίστωσαν ότι ήταν μανιτάρι, ενθουσιάστηκαν και αποφάσισαν να το κατεβάσουν στην πόλη για να το ζυγίσουν.


Σιγά σιγά το κουβάλησαν μέχρι τον οικισμό, ενώ όσοι τούς έβλεπαν έμεναν άναυδοι. Οι δύο νεαροί το ζύγισαν, με τη ζυγαριά να δείχνει ότι το βάρος του ήταν 5,5 κιλά. Οι κάτοικοι τώρα αναρωτιούνται αν υπάρχει πιθανότητα να μπει στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. Πάντως τέτοιου είδους μανιτάρια έχουν βρεθεί αρκετά στην ευρύτερη περιοχή τον τελευταίο καιρό, γεγονός που έχει να κάνει με τις βροχοπτώσεις. Οι ντόπιοι διευκρινίζουν όμως ότι το συγκεκριμένο είναι το μεγαλύτερο και μάλιστα με διαφορά.
Ο Πολύκαρπος Τσαουσίδης και ο Πολύδωρος Μαυρουδής που το βρήκαν δεν έχασαν την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες με το μανιτάρι και να τις δημοσιεύσουν σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να κάνουν τον γύρο των social media.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα