Μάνα «τέρας» στη Νεμέα

13:52 9/5/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΜάνα «τέρας» στη ΝεμέαΔευτέρα, Μάιος 9, 2016 - 13:51

Τα τρομαγμένα και γεμάτα δάκρυα μάτια ενός μικρού αγοριού μόλις τριών ετών αντίκρισαν οι αστυνομικοί της Νεμέας, όταν άνοιξαν την πόρτα μιας αποθήκης στην άκρη του χωριού. Η ίδια η μητέρα του το είχε δέσει με μια τριχιά σε μια καρέκλα και το είχε αφήσει εκεί, λερωμένο και με το κορμάκι του γεμάτο καψίματα από τσιγάρα, γιατί ήταν... άτακτο και εκείνη ήθελε να πάει να βρει δουλειά στο Ναύπλιο!

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΤΖΙΝΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ

Το αγοράκι έζησε το αίσθημα της εγκατάλειψης στα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του από τη γυναίκα που το

έφερε στον κόσμο. Ολοι τώρα στη Νεμέα αναρωτιούνται τι άλλο μπορεί να έχει περάσει στα χέρια αυτής της μάνας, τόσο εκείνο όσο και τα μικρότερα αδελφάκια του, ηλικίας 2 ετών και 8 μηνών.

Η απίστευτη περιπέτεια του μικρού αποκαλύφθηκε, όταν οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι άκουγαν το έντονο κλάμα ενός παιδιού, το οποίο προερχόταν από την αποθήκη στον δρόμο Νεμέας - Σκοτεινής. Οταν οι αξιωματικοί έφτασαν στο σημείο και αντίκρισαν τη συγκλονιστική εικόνα του παιδιού, που ήταν δεμένο σε μια καρέκλα, ολομόναχο μέσα στο κρύο και λερωμένο, σάστισαν και δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Ο φόβος ήταν χαραγμένος στο πρόσωπο του 3χρονου αγοριού, όταν το απελευθέρωσαν από τα δεσμά του και φρόντισαν για τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας. Το σοκ έγινε ακόμα μεγαλύτερο, όταν οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το αγοράκι είχε σημάδια ακόμη και από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του!

Αμέσως μετά οι αστυνομικοί άρχισαν να αναζητούν τους γονείς του. Γρήγορα εντόπισαν την 23χρονη Βουλγάρα μητέρα του στο Ναύπλιο, όπου βρισκόταν μαζί με τα άλλα δύο παιδιά της και τη συνέλαβαν αμέσως. Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι η 23χρονη χρησιμοποιούσε τη συγκεκριμένη αποθήκη για κατοικία και ζούσε εκεί μαζί με τα παιδιά της, υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, ενώ ο πατέρας τους βρίσκεται στο εξωτερικό.

Η νεαρή γυναίκα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα υπηρεσίας Κορίνθου, ο οποίος της άσκησε δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και την άφησε ελεύθερη, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτική ανάκριση. Με εντολή του ίδιου εισαγγελέα τα τρία παιδιά απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους, παραλήφθηκαν από το Χαμόγελο του Παιδιού και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στην Αθήνα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν διατρέχει κίνδυνο η υγεία τους. Παράλληλα, ειδικοί παιδοψυχολόγοι ανέλαβαν να τα παρακολουθήσουν και να τους προσφέρουν τη στήριξη που χρειάζονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα