Μαφία (Νο2) «εξαφάνιζε» καταθέσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜαφία (Νο2) «εξαφάνιζε» καταθέσειςΠαρασκευή, Δεκέμβριος 19, 2014 - 17:16

Αλλη μία συμμορία που ξάφριζε τις καταθέσεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ηλικιωμένων οι οποίοι έχουν αποβιώσει εξάρθρωσε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν μάλιστα και τον συνδετικό κρίκο της με τη σπείρα στην οποία εμπλέκεται ο ήδη προφυλακισμένος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θόδωρος Αρμύλαγος, που εξαρθρώθηκε πρόσφατα, ενώ τα μέλη της προσπαθούσαν να εκταμιεύσουν με πλαστό πληρεξούσιο αρχικά 160.000 ευρώ και μετά 550.000 ευρώ από τους λογαριασμούς δύο

αδελφών ρακοσυλλεκτών, οι οποίοι είχαν αποβιώσει από παθολογικά αίτια μέσα στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη!


Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις δρούσαν παράλληλα, με έναν από τους δύο δράστες που έχουν ήδη συλληφθεί για συμμετοχή στη νέα συμμορία απατεώνων να αποτελεί τον κοινό παρονομαστή τους, καθώς συμμετείχε και στη συμμορία του άλλοτε συμπαίκτη των Τζόρτζεβιτς και Γιαννακόπουλου στον Πανηλειακό. Μάλιστα η έρευνα της Ασφάλειας εξετάζει το ενδεχόμενο να είναι ακόμα και ο εγκέφαλος που έστησε τις δύο οργανώσεις!


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο συλληφθέντες προσπάθησαν με πλαστογραφημένα έγγραφα να αρπάξουν χρήματα από τους καταθετικούς λογαριασμούς υψηλόβαθμου υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος απεβίωσε πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Ο 62χρονος διπλωματικός υπάλληλος, που ήταν παντρεμένος με Φινλανδέζα η οποία κατοικεί πια μόνιμα στη χώρα της, πέθανε στο διαμέρισμά του από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και βρέθηκε νεκρός από τους συναδέλφους του, οι οποίοι είχαν ανησυχήσει από την πολυήμερη απουσία του από την εργασία του. Την αιτία θανάτου διαπίστωσε ο ιατροδικαστής που νεκροτόμησε το πτώμα του άτυχου άντρα.

Το σχέδιο

Οι δύο συλληφθέντες έμαθαν για τον θάνατο του 62χρονου και αμέσως έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για να αρπάξουν από τον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό των 250.000 ευρώ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πλαστογράφησαν ταυτότητες, πληρεξούσια, ακόμα και λογαριασμούς της ΔΕΗ, και εμφανίστηκαν σε τραπεζικό υποκατάστημα του Βόλου, όπου ζήτησαν αρχικά να «σηκώσουν» το ποσό των 100.000 ευρώ παρουσιάζοντας μια διαθήκη και ένα πληρεξούσιο διαχείρισης λογαριασμού που δήθεν είχε υπογράψει ο εκλιπών!


Ομως η διευθύντρια της τράπεζας «μυρίστηκε» ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, οπότε, αν και τους έδωσε τα χρήματα, ενημέρωσε στη συνέχεια τις αστυνομικές Αρχές. Αμέσως άρχισε η διερεύνηση της υπόθεσης από τους άντρες της Ασφάλειας, με αποτέλεσμα οι δύο απατεώνες να συλληφθούν επ' αυτοφώρω, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να εισπράξουν από το ίδιο υποκατάστημα το υπόλοιπα 150.000 ευρώ που είχαν απομείνει στον λογαριασμό του 62χρονου υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών!

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα