Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 52χρονος Έλληνας ιερέας που χτυπήθηκε στη Λιόν

Ξέρει ποιος πυροβόλησε!

Σε προσωπικές διαφορές φαίνεται πως αποδίδουν οι Αρχές την επίθεση που δέχτηκε ο Ελληνας ιερέας της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Λιόν, καθώς έχει ανοίξει έρευνα για ανθρωποκτονία και όχι για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο 52χρονος Νικόλαος Κακαβελάκης από τα Χανιά της Κρήτης δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή μετά τον πυροβολισμό εξ επαφής που δέχτηκε στην κοιλιακή χώρα από άγνωστο, στο εσωτερικό

του ναού, την ώρα που ετοιμαζόταν να κλείσει την εκκλησία, το απόγευμα του Σαββάτου. «Δεν υπήρχε λειτουργία» και «ο ιερέας δεν φορούσε ράσο» αναφέρουν αστυνομικές πηγές, προσθέτοντας ότι ο 52χρονος πυροβολήθηκε δύο φορές στο ήπαρ και η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μικρή εκκλησία βρίσκεται στο κέντρο της Λιόν, σε γειτονιά με κατοικίες και με ελάχιστους περαστικούς στους δρόμους αυτό το πρώτο Σαββατοκύριακο της καραντίνας. Αρχικά συνελήφθη ένας «ύποπτος που ταιριάζει στις περιγραφές μάρτυρα για το περιστατικό», αλλά αφέθηκε ελεύθερος, ενώ πηγές αναφέρουν στη «Le Figaro» ότι το θύμα και ο δράστης γνωρίζονταν και είχαν διαφορές στο παρελθόν.

Απόπειρα δολοφονίας

Ακόμη, πηγή προσκείμενη στους τοπικούς εισαγγελείς στη Λιόν ανέφερε ότι η εισαγγελία έχει ξεκινήσει έρευνα για απόπειρα δολοφονίας. Σύμφωνα, πάντως, με τον δήμαρχο της πόλης Γκρεγκορί Ντουσέ, τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν ασαφή.

Το περιστατικό στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης σημειώθηκε μόλις τρεις μέρες μετά την αιματηρή επίθεση στην εκκλησία Νοτρ-Νταμ της Νίκαιας, όπου τρεις άνθρωποι δολοφονήθηκαν από ισλαμιστή και σχεδόν μία εβδομάδα μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Σαμιέλ Πατί, ο οποίος είχε δείξει σκίτσα του «Charlie Hebdo» στην τάξη του, σε προάστιο του Παρισιού, από 18χρονο τζιχαντιστή.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ υπογράμμισε την «απόλυτη αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να επιτρέπει σε όλους και στον καθέναν χωριστά να ασκεί τα θρησκευτικά του πιστεύω με πλήρη ασφάλεια και πλήρη ελευθερία» ενώ ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο Αλ Τζαζίρα εξέφρασε λύπη για τις «παρεξηγήσεις» και τη «χειραγώγηση» γύρω από τις δηλώσεις του για τα σκίτσα του Μωάμεθ «από πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες» που θεωρεί ότι βρίσκονται πίσω από τις διαδηλώσεις εναντίον της Γαλλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα