Μ. Εβδομάδα με ψύχρα!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΜ. Εβδομάδα με ψύχρα!Παρασκευή, Απρίλιος 15, 2016 - 15:56

Μαγιό, πετσέτα, αντηλιακό και... φύγαμε για παραλία! Ασυνήθιστα ζεστός θα είναι ο καιρός μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, καθώς από αύριο η θερμοκρασία επανέρχεται κοντά στους 30 βαθμούς, ενώ την Τρίτη και την Τετάρτη θα αγγίξει τους 33 βαθμούς!

Από την Πέμπτη όμως το πρώιμο καλοκαιράκι τελειώνει, ενώ ο καιρός της Μεγάλης Εβδομάδας προδιαγράφεται άστατος, με συννεφιές

και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Για σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός, με κάποιες τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ομως η στροφή των ανέμων σε βορειοδυτικούς, με ένταση έως 5 μποφόρ, θα φέρει μικρή πτώση της θερμοκρασίας, που θα φτάσει τους 24-27 βαθμούς Κελσίου. Από αύριο ο υδράργυρος παίρνει πάλι την ανηφόρα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ:

«Το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή ο υδράργυρος ανεβαίνει ξανά κατά 2 έως 4 βαθμούς, με την άνοδο της θερμοκρασίας να συνοδεύεται από γενικά αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Ακόμη πιο ζεστή προβλέπεται η νέα εβδομάδα, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί τη Δευτέρα και θα κορυφωθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε το θερμόμετρο θα δείξει έως 32-33 βαθμούς Κελσίου σε κάποιες περιοχές».

Σύμφωνα με τον κ. Καντερέ, η θερμή εισβολή θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, οπότε η καλοκαιρία θα δώσει τη θέση της σε πυκνές νεφώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει κατά 4-6 βαθμούς. Παρόμοιες συνθήκες, με ασθενείς βροχές στα δυτικά και βόρεια, αναμένονται για το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων.

Επιδείνωση

Σε ό,τι αφορά τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν αισθητή επιδείνωση του καιρού, αλλά όχι κάποιο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας. «Από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος, με αυξημένες συννεφιές κατά περιόδους, ενδεχομένως κάποιες καταιγίδες και αρκετή ψύχρα, ειδικά το βράδυ και νωρίς το πρωί. Από κει και πέρα, με βάση τη διάταξη των συστημάτων στην ατμόσφαιρα και την προσωπική εμπειρία, τολμώ να πω ότι μέχρι την Κυριακή του Πάσχα δεν διαφαίνονται χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, όπως έχει κυκλοφορήσει στο ίντερνετ» αναφέρει ο κ. Καντερές.

Keywords
Τυχαία Θέματα