Λύση σωτηρίας μέσω Γλέζου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΛύση σωτηρίας μέσω ΓλέζουΠαρασκευή, Απρίλιος 25, 2014 - 15:30

Με την επιστράτευση του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής, προσπαθεί να υπερβεί ο ΣΥΡΙΖΑ τη μεγάλη κρίση που εκδηλώθηκε γύρω από τις επιλογές του για το ευρωψηφοδέλτιο. Από την Κρήτη όπου βρισκόταν χθες ο Αλέξης Τσίπρας

ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, που ουδέποτε τέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση, θα γίνει από τον Μανώλη Γλέζο, στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου».
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, ο Μανώλης Γλέζος είναι το πρόσωπο που έχει τα «πατριωτικά χαρακτηριστικά» που αναζητούσαν στον ΣΥΡΙΖΑ ως αντίβαρο στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, εξαιτίας της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος. Στην Αθήνα όμως, σε μια τεταμένη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, εν τη απουσία του κ. Τσίπρα, αποφασίστηκε, να γίνουν στο εξής προσεκτικές κινήσεις και να καταβληθούν προσπάθειες, ώστε να σταματήσει η εσωστρέφεια και να επιχειρηθεί στροφή στα λαϊκά προβλήματα και τα οικονομικά θέματα, μια και έρχεται το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και ένα νέο Μνημόνιο, κατά την εκτίμηση του κόμματος.

Ο Χριστόπουλος

Παρά τον θόρυβο που ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του καθηγητή και υποψήφιου ευρωβουλευτή Δημήτρη Χριστόπουλου, η Πολιτική Γραμματεία απέφυγε να εξετάσει επί της ουσίας το αίτημα πολλών πλευρών, όπως των πασοκογενών, να ακυρωθεί η υποψηφιότητά του. Εκτός όμως από τον κ. Γλέζο, αναμένεται η ανακοίνωση ενός ακόμη ονόματος για να κλείσει το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ το θέμα του Δημήτρη Χριστόπουλου είναι πιθανό να επανέλθει στη σημερινή συνεδρίαση, παρουσία και του Αλέξη Τσίπρα. Ενδεικτικό πάντως του κλίματος που έχει διαμορφωθεί είναι ότι ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Ι. Μιχελογιαννάκης δημοσιοποίησε τις επιφυλάξεις του για τις παρεμβάσεις του κ. Χριστόπουλου.
«Απαντώντας σε μια σειρά παρεμβάσεων του συντρόφου Χριστόπουλου, θέλω να διευκρινίσω τα κάτωθι» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχελογιαννάκης και σημειώνει:
«1. Δεν είναι το ίδιο οι Πομάκοι, οι Ρομά και οι τουρκογενείς.
2. Δεν είναι η μειονότητα ενιαίο, συμπαγές, τουρκικό μόρφωμα.
3. Η επιβίωση των παραδοσιακών φαινομένων και της πολιτισμικής ετερότητας στην ελληνική επικράτεια, σε συνδυασμό με τη ριζοσπαστικοποίηση ενός σημαντικού τμήματός τους, στη Θράκη και τη δυτική Μακεδονία, είναι μερικά από τα πιο ενδεικτικά δείγματα της επικαιρότητας που επιτάσσει μια ιδιαίτερα σύνθετη επαγρύπνηση για τα δικαιώματα των ανθρώπων.
Τα παραπάνω σημαίνουν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευαισθησία και ανάλυση».
Η Κουμουνδούρου με αφορμή το θέμα Χριστόπουλου πέρασε στην αντεπίθεση και ζήτησε απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ο κ. Σαμαράς οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι πρόεδρος της ΠΟΛ.ΑΝ., για να συνεχίζει να παίζει αδίστακτα εθνικιστικά παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα