Λουκέτο στο Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων της Αίγινας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΛουκέτο στο Κέντρο Περίθαλψης Αγριων Ζώων της ΑίγιναςΠέμπτη, Οκτώβριος 25, 2018 - 17:35

❱❱ Επειτα από 18 χρόνια λειτουργίας μπαίνουν τίτλοι τέλους στη λειτουργία του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγριων Ζώων, η άδεια λειτουργίας του οποίου ανακαλείται με απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου

Τους επόμενους έξι μήνες θα πρέπει το σύνολο των φιλοξενούμενων ειδών να μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας ή να απελευθερωθεί στο φυσικό περιβάλλον.

Η άδεια λειτουργίας ανακαλείται λόγω της αδυναμίας του να παρέχει περίθαλψη,

να πραγματοποιεί ιατρικές πράξεις, να φροντίζει για την επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των ειδών που φιλοξενούνται και να παρέχει υδροδότηση και ηλεκτρικό ρεύμα στις εγκαταστάσεις. Το ΕΚΠΑΖ υπήρξε το πρώτο και μεγαλύτερο κέντρο περίθαλψης αγρίων ζώων στα Βαλκάνια και στην ανατολική Μεσόγειο.

Αρχισε τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη το 1984, ενώ το 1990 συστάθηκε υπό τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας, με έδρα την Αίγινα, όπου παρείχε φροντίδα σε όλα τα είδη της άγριας πανίδας. Στα χρόνια της λειτουργίας του είχε περισσότερες από 170.000 εισαγωγές περιστατικών. Σήμερα φιλοξενούνται περί τα 2.000 άγρια ζώα.

Keywords
Τυχαία Θέματα