Λουκέτο στη θρυλική «Πίτσος»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΛουκέτο στη θρυλική «Πίτσος»Παρασκευή, Οκτώβριος 20, 2017 - 19:49

❱❱ Η επιχείρηση κατεβάζει ρολά λόγω αδυναμίας κατασκευής οποιουδήποτε προϊόντος

Λουκέτο σε μια από τις πιο ιστορικές βιομηχανικές μονάδες της χώρας, την πρώην «Πίτσος», βάζει η Bosch - Siemens Hausgerate Hellas (ΒSH Hellas), που αποφάσισε να κλείσει το θρυλικό εργοστάσιό της στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης της

επιχείρησης, η μονάδα θα λειτουργήσει για άλλο ένα έτος και στη συνέχεια θα κατεβάσει ρολά, λόγω αδυναμίας κατασκευής οποιουδήποτε προϊόντος. Αυτή είναι και η αιτία που η διοίκηση, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα στη μείωση προσωπικού, πρότεινε στους εργαζομένους να ενταχθούν σε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Η ίδρυση της επιχείρησης χρονολογείται κάπου στο 1865 από τον Σταμάτη Πίτσο και τον αδελφό του, που κατασκεύαζαν μικρές οικιακές συσκευές και σόμπες πετρελαίου σε ένα μικρό μαγαζί στην οδό Περικλέους, στο κέντρο της Αθήνας. Οταν τα ηνία ανέλαβε ο γιος του Σταμάτη Πίτσου, Απόστολος, κατάφερε να δημιουργήσει μια άκρως ανταγωνιστική επιχείρηση, η οποία σάρωσε την ελληνική αγορά ως το 1977.

Συμφωνία

Τότε η «Πίτσος» θα έρθει σε συμφωνία με την «Βosch-Siemens Hausgerate GmbΗ», που θα εξαγοράσει το 60% του ποσοστού της. Στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει και η ελληνική Siemens Α.Ε. με 20%. Για λόγους μάρκετινγκ οι Γερμανοί επέλεξαν τότε να διατηρήσουν την ιστορική επωνυμία, συνεχίζοντας την παραγωγή στο εργοστάσιο του Ρέντη.

Το 1986 ο όμιλος θα ξεκινήσει συνεργασία με τη Robert Bosch για τη διανομή των οικιακών συσκευών της στην Ελλάδα, τρία χρόνια μετά θα γίνει έναρξη παραγωγής των νέων ψυγείων ΝΟ FRΟSΤ και το 1990-1992 θα γίνει το λανσάρισμα μιας γκάμας νέων προϊόντων για τον ηλεκτρικό εξοπλισμό των νοικοκυριών. Το 1996 η εταιρία θα μετονομαστεί σε BSP ΑΒΕ (από τα αρχικά των προϊόντων Bosch, Siemens, Pitsos) και το 2005 θα γιορτάσει τη συμπλήρωση 140 χρόνων από την ίδρυση της εταιρίας ΠΙΤΣΟΣ Α.Ε.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα