Λάμιλι: Mια κούκλα με ακμή και κυτταρίτιδα

ΚΟΣΜΟΣΛάμιλι: Mια κούκλα με ακμή και κυτταρίτιδαΠαρασκευή, Νοέμβριος 28, 2014 - 16:57

Είναι μελαχρινή, μετρίου αναστήματος, έχει λίγα κιλάκια παραπάνω και στα «προσόντα» της περιλαμβάνονται η ακμή και η κυτταρίτιδα. Εχει δηλαδή ό,τι τα περισσότερα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία. Η Λάμιλι, η αντιστάρ κούκλα (σε αντίθεση με τη διάσημη Μπάρμπι), ετοιμάζεται να βγει στην αμερικανική αγορά και από εκεί να κατακτήσει τον κόσμο.


Το παιχνίδι είναι δημιούργημα του 26χρονου Αμερικανού γραφίστα Νικολάι Λαμ, ο οποίος έπειτα από έρευνα ανακάλυψε ότι όλες οι κούκλες ήταν αδύνατες, ψηλές και χωρίς το παραμικρό ψεγάδι, θυμίζοντας top models. Ετσι αποφάσισε να φτιάξει μια αντιστάρ κούκλα, ώστε να σταματήσουν τα κορίτσια να μεγαλώνουν έχοντας ως πρότυπο τα μοντέλα και να αγαπήσουν το σώμα τους, ακόμη και με τις ατέλειές του. Ξεκίνησε έτσι να δημιουργεί τη Λάμιλι, φτιάχνοντας στον υπολογιστή του την προσομοίωση μιας κούκλας που θα είχε τα χαρακτηριστικά έφηβης 19 ετών.


Η κούκλα που δημιούργησε τελικά έχει ως βάση τη σωματική διάπλαση που προέκυψε από τα στατιστικά στοιχεία που πήρε ο Λαμ από κέντρα ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων στις ΗΠΑ. Υπολόγισε δηλαδή ότι η μέση 19χρονη έχει ύψος 163,3 εκατοστά, βάρος 68 κιλά και περίμετρο στήθους 85 εκατοστά. Μετά αντιπαρέβαλε αυτά τα σημαντικά στατιστικά στοιχεία με εκείνα της κούκλας Μπάρμπι και βρήκε ότι η δεύτερη ήταν ψηλότερη, πιο αδύνατη και ξανθιά.
Η κούκλα προπωλείται ήδη προς 25 δολάρια. Σύμφωνα με τον Λαμ, έχουν ήδη γίνει παραγγελίες αξίας 225.000 δολαρίων. Επίσης, από τον Ιανουάριο θα είναι διαθέσιμη και σειρά ρούχων καθώς και αυτοκόλλητα, τα οποία θα προσθέτουν στη Λάμιλι ακμή ή κυτταρίτιδα.

Kάτια Γιαπαλάκη

Keywords
Αναζητήσεις
κουκλα λαμιλι, λαμιλι
Τυχαία Θέματα