Κρεμασμένη μέσα στο «Ατατούρκ»

ΚΟΣΜΟΣΚρεμασμένη μέσα στο «Ατατούρκ»Τρίτη, Οκτώβριος 20, 2015 - 14:39

Πρώην δημοσιογράφος του BBC βρέθηκε από τουρίστες σε τουαλέτα του αεροδρομίου

Μυστήριο καλύπτει τον θάνατο πρώην δημοσιογράφου του BBC στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ», στην Κωνσταντινούπολη. Η 50χρονη Ζακλίν Σάτον βρέθηκε νεκρή σε τουαλέτα του αεροδρομίου, «υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες», όπως αναφέρει το μέσο στο οποίο είχε εργαστεί στο παρελθόν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τοπικά μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία κάνουν

λόγο για αυτοκτονία, πιθανότητα που αποκλείουν κατηγορηματικά συγγενείς και συνεργάτες της.

Η Βρετανή δημοσιογράφος ταξίδευε από το Λονδίνο στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν Αρμπίλ με ενδιάμεση στάση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, όπου, σύμφωνα με το BBC, έφτασε το Σάββατο με πτήση της Turkish Airlines. Επρεπε να περιμένει δύο ώρες έως την επόμενη πτήση, αλλά για λόγους που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί την έχασε. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι της ζητήθηκε να βγάλει νέο εισιτήριο, αλλά δεν είχε τα χρήματα.

Η Ζακλίν Σάτον κατευθύνθηκε προς την τουαλέτα, όπου λίγες ώρες αργότερα βρέθηκε νεκρή από τρεις Ρώσους τουρίστες. Ηταν, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, κρεμασμένη από τα κορδόνια των παπουτσιών της. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν τον θάνατό της.

Από τα κορδόνια

Η Ζακλίν Σάτον, όπως μετέδωσε η εφημερίδα «Guardian», ήταν εν ενεργεία διευθύντρια του ιρακινού παραρτήματος της ΜΚΟ Institute for War and Peace Reporting (IWPR), η οποία βοηθάει τους δημοσιογράφους στις εμπόλεμες ζώνες. Παράλληλα έκανε το διδακτορικό της στο Κέντρο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών του Εθνικού Αυστραλιανού Πανεπιστημίου. Μιλούσε πέντε γλώσσες και είχε εργαστεί για τα Ηνωμένα Εθνη.

Η «Daily Mail» υπενθυμίζει ότι μόλις τον περασμένο Ιούνιο είχε εκφράσει φόβους για τη ζωή της, καθώς φοβόταν ότι είχε μπει στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους. Ο προκάτοχός της στη διεύθυνση του IWPR Αμάρ Αλ Σαχμπάντερ σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου, όταν εξερράγη παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Αρμπίλ. Ο Ιρακινός συνάδελφός της Μαζίν Ελίας δήλωσε ότι είναι «αδύνατον να αυτοκτόνησε», προσθέτοντας ότι «κάποιος τη σκότωσε», ενώ ο Σουντίπτο Μουκέρτζι από τα Ηνωμένα Εθνη έγραψε στο twitter ότι δυσκολεύεται πολύ να πιστέψει ότι η Σάτον αυτοκτόνησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα