Κορυφαία του Χορού η Σαΐα στα «Πρέσπεια»

18:37 4/8/2015 - Πηγή: Espresso
SHOWBIZΚορυφαία του Χορού η Σαΐα στα «Πρέσπεια»Τρίτη, Αύγουστος 4, 2015 - 18:33

Η κυρία Ξαρχάκου ανεβαίνει στο σανίδι. Την κορυφαία του Χορού θα υποδυθεί η Ηρώ Σαΐα στην παράσταση «Αρχαίο Αίμα», που αποτελεί παραγγελία του διεθνούς φεστιβάλ «Πρέσπεια» και θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Επειτα από αρκετά χρόνια πορείας στις μουσικές σκηνές, με την τελευταία επταετία να βρίσκεται σχεδόν πάντα στο πλευρό του σημαντικού Ελληνα συνθέτη και μέντορά της, η Ηρώ θέλησε

να δοκιμαστεί ξανά στην τέχνη της υποκριτικής. Μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστό, όμως η πρώτη επαγγελματική κατεύθυνσή της ήταν το θέατρο. Γι' αυτό άλλωστε φοίτησε στη δραματική σχολή του Γιώργου Αρμένη, παράλληλα με τις σπουδές της στο Εθνικό Ωδείο. Κάποια στιγμή «μπέρδεψε» τα δύο είδη συμμετέχοντας στη μουσικοθεατρική ομάδα του Σταμάτη Κραουνάκη Σπείρα Σπείρα. Η γνωριμία της με τον Σταύρο Ξαρχάκο το 2008 την οδήγησε αποκλειστικά σε μουσικά μονοπάτια, κάτι που πρόκειται να αλλάξει το φετινό καλοκαίρι, πάλι με τις ευλογίες του συζύγου της, ο οποίος έγραψε τη μουσική για την παράσταση «Αρχαίο Αίμα».

Πρόκειται για ένα έργο που εστιάζει στη σχέση της γυναίκας με την εξουσία, τον έρωτα και τον θάνατο. Η σύλληψη της ιδέας, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες φέρουν τη σφραγίδα της Σοφίας Σπυράτου, ενώ τους τέσσερις πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Λήδα Πρωτοψάλτη, Μάνια Παπαδημητρίου, Βίκυ Παπαδοπούλου και Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, οι οποίες δίνουν σάρκα και οστά σε τέσσερις γνωστές τραγικές ηρωίδες, τις Εκάβη, Ηλέκτρα, Κασσάνδρα και Κλυταιμνήστρα. Η Ηρώ, από την πλευρά της, έχει αναλάβει τον ρόλο της κορυφαίας του Χορού και αυτή την εποχή βρίσκεται σε εντατικές πρόβες, για να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στις 21 Αυγούστου.

Μετά τα «Πρέσπεια» η παράσταση θα ανέβει μέσα στον Σεπτέμβριο στου Παπάγου, στην Ηλιούπολη, στη Νέα Σμύρνη και στο Θέατρο Βράχων, ενώ θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Στόμπι, στα Σκόπια, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα