«Κοριτσάκια (!) για σκλάβες του sex»

ΚΟΣΜΟΣ«Κοριτσάκια (!) για σκλάβες του sex»Τρίτη, Φεβρουάριος 16, 2016 - 16:55

Οι μαρτυρίες-σοκ της 21χρονης Γεζίντι Νάντια, που συνελήφθη και κακοποιήθηκε άγρια από τζιχαντιστές, αλλά κατάφερε να ξεφύγει από τον εφιάλτη που βίωνε

Είναι μόλις 21 ετών, ωστόσο έχει ήδη βιώσει την πιο σκληρή πλευρά της ζωής όχι μόνον επειδή είδε την οικογένειά της να εκτελείται από τους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και γιατί έπεσε στα χέρια τους και έγινε σκλάβα του σεξ, φυσικά παρά τη θέλησή της.

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 20/02) παρουσιάζει τον ΓΙΩΡΓΟ ΜΟΥΦΛΟΥΖΕΛΗ
Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο • 2 CD με 30 μεγάλα τραγούδια!
ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ «ESPRESSO WEEKEND»


Η Νάντια Μουράντ Μπαζί Τάχα, η οποία πρόσφατα είχε γίνει δεκτή στην Ελλάδα και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ορφάνεψε όταν οι εξτρεμιστές του ISIS δολοφόνησαν έξι από τους αδελφούς της και τη μητέρα της στην πόλη Σιντζάρ του Ιράκ τον Αύγουστο του 2014. Είναι μια από τις 5.000 γυναίκες Γεζίντι που συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν στη Μοσούλη, όπου μετατράπηκαν σε αντικείμενα ηδονής. Η 21χρονη κοπέλα κατάφερε να τους ξεφύγει, τρεις μήνες μετά τη σύλληψή της, και τώρα ζει στη Γερμανία. Μόνο που δεν μπήκε στο καβούκι της, όπως ίσως θα ήταν αναμενόμενο. Συνεργάζεται ενεργά με τα Ηνωμένα Εθνη, ώστε να μεταφέρει σε όλον τον κόσμο την εμπειρία της από την αγριότητα του Ισλαμικού Κράτους.

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στο Λονδίνο, όπου περιέγραψε για ακόμα μια φορά, ενώπιον μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, όσα βίωσε, καλώντας τον κόσμο να ενωθεί ενάντια στο ISIS. «Είναι απειλή για όλες τις κοινωνίες. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν» είπε η νεαρή κοπέλα, πριν περάσει στην περιγραφή της προσωπικής ιστορίας της, που για πολλοστή φορά τής έφερε δάκρυα στα μάτια. «Η μητέρα μου τους είδε να σκοτώνουν τους αδελφούς μου, πριν σκοτώσουν και την ίδια. Εγώ ήμουν ήδη ορφανή από πατέρα. Ο,τι είχα ήταν η μητέρα μου. Οταν, όμως, με πήγαν στη Μοσούλη και με βίασαν, ξέχασα μάνα και αδελφούς. Και αυτό επειδή εκείνα που επιδιώκουν να κάνουν στις γυναίκες είναι χειρότερα και από τον θάνατο» είπε η Τάχα, συμπληρώνοντας πως ακόμα και εννιάχρονα κορίτσια νοικιάζονται ή πωλούνται ως σκλάβες του σεξ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτή τη στιγμή περίπου 3.400 γυναίκες και παιδιά είναι στα χέρια των ισλαμιστών.

Xωρίς ψυχραιμία

Η 21χρονη δεν άντεξε να περιγράφει με ψυχραιμία. Τα μάτια πλημμύρισαν δάκρυα και ανάμεσα στα αναφιλητά της πρόσθεσε: «Οταν μιλάω, δεν το κάνω για λογαριασμό μου, αλλά για χάρη των γυναικών και των παιδιών που βρέθηκαν στην εμπόλεμη ζώνη. Οι ισλαμιστές κάνουν τα πάντα, από δολοφονίες και βιασμούς μέχρι εκπατρισμούς ανθρώπων, στο όνομα του Ισλάμ. Πολλοί θα σκέφτονται ίσως ότι η ιστορία μου είναι δύσκολη. Υπάρχουν, όμως, άλλοι άνθρωποι που βίωσαν και βιώνουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες, που έχασαν πολύ περισσότερους δικούς τους».

Keywords
Τυχαία Θέματα