Κινηματογραφική σύλληψη αρχηγού της ρωσικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚινηματογραφική σύλληψη αρχηγού της ρωσικής μαφίας στη ΘεσσαλονίκηΤετάρτη, Απρίλιος 18, 2018 - 14:03

❱❱ Η αστυνομική επιχείρηση για τον κακοποιό που είναι γνωστός ως «το Λίπος» στήθηκε έπειτα από ένταλμα των γαλλικών Αρχών

Ενας από τους αρχηγούς της ρωσικής μαφίας στη Θεσσαλονίκη, ο διαβόητος κακοποιός Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός και ως «το Λίπος», ήταν ο στόχος της μυστικής αλλά επεισοδιακής

επιχείρησης των αστυνομικών, που λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα προχθές στην Πυλαία επειδή οι περίοικοι πίστεψαν ότι ο κρότος από καθρέφτες που έσπαζαν ήταν ανταλλαγή πυροβολισμών! Ετσι, ειδοποίησαν την Αμεση Δράση, με αποτέλεσμα να σηκωθεί ακόμη και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.!

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που έγινε σε διαμέρισμα στη γωνία Βουλγαροκτόνου και Ζαΐμη οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε δύο άτομα, ενώ χθες το πρωί συνέλαβαν και τον 57χρονο Γεωργιανό.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε έπειτα από ευρωπαϊκό ένταλμα που εξέδωσαν οι γαλλικές διωκτικές Αρχές για διακεκριμένες κλοπές που έγιναν από το 2016 έως σήμερα.

Το «Λίπος» έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε κάθειρξη 14 ετών επειδή συντόνιζε από τη Θεσσαλονίκη τη μαφιόζικη οργάνωσή του που δρούσε από το 2008 έως το 2012 σε Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία, κυρίως με κλοπές. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες κυκλοφορεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων για την αποσυμφόρηση των φυλακών, με την αιτιολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αρχικά ο Σουσανασβίλι είχε πέσει στα χέρια της Αστυνομίας τον Ιανουάριο του 2012, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, όπου διέμενε με ψεύτικα στοιχεία ταυτότητας.

Καταζητούμενος

Σε βάρος του εκκρεμούσαν διεθνή εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί από την Ισπανία και τη Γεωργία, σύμφωνα με τα οποία διηύθυνε εγκληματική οργάνωση που έκανε μεταξύ άλλων απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκβιασμούς και ξέπλυμα χρήματος σε χώρες της Ευρώπης.
Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μαδρίτης, ο 57χρονος φέρεται ότι κατείχε «διευθυντική θέση στην οργάνωση, έχοντας τον βαθμό του “κλέφτη του νόμου”» (στα ρωσικά “Vor V Zakone”), που είναι τίτλος τιμής των ηγετικών στελεχών της ρωσόφωνης μαφίας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα