Κινεζική «ΔΕΗ» στο Διάστημα

ΚΟΣΜΟΣΚινεζική «ΔΕΗ» στο Διάστημα Τρίτη, Φεβρουάριος 19, 2019 - 17:52

❱❱ Αρχισαν οι εργασίες για τη δημιουργία σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Με «σπασμένα» φρένα προχωράει το κινεζικό πρόγραμμα για την κατάκτηση του Διαστήματος, καθώς μετά την ιστορική προσσελήνωση διαστημικού σκάφους στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού και την ανακοίνωση των σχεδίων για τη δημιουργία βάσης στη Σελήνη, οι κινεζικές Αρχές άρχισαν τις εργασίες για τη δημιουργία

σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Διάστημα.

Τα σχέδια της Κίνας για τη δημιουργία κινεζικής... ΔΕΗ στο Διάστημα αποκάλυψε η κυβερνητική εφημερίδα «Science and Technology Daily». Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ήδη δημιουργήθηκε η πρώτη βάση για τη διεξαγωγή πειραμάτων στην πόλη Τσονγκτσίνγκ, στα νοτιοδυτικά της χώρας. Το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και θα μετατρέπει την ενέργεια του Ηλιου σε ηλεκτρική ενέργεια. Στη συνέχεια θα μεταδίδει την ενέργεια αυτή στη Γη, διασφαλίζοντας αστείρευτη ροή ενέργειας.

Το πρόγραμμα της διαστημικής υπηρεσίας της Κίνας προβλέπει ότι η κατασκευή του εργοστασίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2030. Το δυσκολότερο κομμάτι του προγράμματος είναι η δημιουργία τεχνολογίας που θα επιτρέπει την αποστολή ενέργειας από το διαστημικό εργοστάσιο απευθείας στη Γη.

Οι επιστήμονες της κινεζικής εταιρίας Διαστήματος πιστεύουν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο και ετοιμάζονται να κάνουν τις πρώτες δοκιμές στη στρατόσφαιρα, μεταξύ του 2021 και του 2025. Το επόμενο βήμα προβλέπει ότι τα τμήματα του εργοστασίου παραγωγής ενέργειας θα τοποθετούνται σταδιακά σε τροχιά γύρω από τη Γη, έτσι ώστε η κατασκευή του να ολοκληρωθεί το 2030.

Keywords
Τυχαία Θέματα