Κατηγορεί τον οίκο Versace για ρατσισμό

ΚΟΣΜΟΣΚατηγορεί τον οίκο Versace για ρατσισμόΠέμπτη, Δεκέμβριος 29, 2016 - 18:28

Ο οίκος Versace κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά από τον 23χρονο πρώην εκπαιδευόμενο υπάλληλο Κρίστοφερ Σαμπίνο. Στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του οίκου καταγγέλλει την απόλυσή του από το κατάστημα της εταιρίας στο Σαν Φρανσίσκο.

Οπως εξηγεί, στη διάρκεια της εκπαίδευσής του ο διευθυντής του καταστήματος τού ζήτησε να χρησιμοποιεί τον κωδικό

«D410», που αναγράφεται στα μαύρα ρούχα της φίρμας, κάθε φορά που στο μαγαζί θα έμπαινε μαύρος πελάτης, κρατώντας ταυτόχρονα και ένα μαύρο πουκάμισο ώστε να μην καταλαβαίνουν για ποιο πράγμα μιλά.

Ο 23χρονος Σαμπίνο είπε πως δεν μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, αφού και ο ίδιος είναι κατά το ένα τέταρτο Αφροαμερικανός. Εκτοτε η εκπαίδευσή του σταμάτησε, δεν του δόθηκε πρόσβαση στη βάση δεδομένων του καταστήματος όπως έχουν όλοι οι εργαζόμενοι και δύο εβδομάδες αργότερα απολύθηκε.

Ανακοίνωση
Ο διευθυντής υποστήριξε ότι ο Σαμπίνο απολύθηκε επειδή «δεν καταλαβαίνει την πολυτέλεια» και «δεν ξέρει πώς είναι η πολυτελής ζωή», ενώ ο οίκος Versace σε ανακοίνωσή του αρνείται τους ισχυρισμούς τονίζοντας πως πιστεύει ακράδαντα στις ίσες ευκαιρίες, δεν ανέχεται τις διακρίσεις με βάση τη φυλή, την εθνική καταγωγή ή οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό που προστατεύεται από τους νόμους των αστικών δικαιωμάτων. Ο Σαμπίνο διεκδικεί ένα απροσδιόριστο ποσό ως αποζημίωση καθώς και τους μισθούς που έχει χάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα