Κατέψυξαν το «αγγελούδι» τους!

ΚΟΣΜΟΣΚατέψυξαν το «αγγελούδι» τους!Σάββατο, Απρίλιος 18, 2015 - 16:00

Οι γονείς δίχρονης από την Ταϊλάνδη αποφάσισαν να την καταψύξουν, με την ελπίδα να την «ξυπνήσουν» στο μέλλον, όταν θα έχει βρεθεί θεραπεία για την ασθένειά της. Η μικρή Matheryn Naovaratpong έγινε έτσι το πιο νεαρό άτομο στον κόσμο που καταψύχεται.

Εδινε σκληρή μάχη με τον θάνατο τον τελευταίο χρόνο, η έκβαση όμως ήταν προδιαγεγραμμένη. Επασχε από επενδυμοβλάστωμα, μια σπάνια και πολύ επιθετική ασθένεια που είχε εξαπλωθεί στο 80% του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου της. Ο,τι και αν δοκίμασαν οι γιατροί στην Μπανγκόκ

αποδείχτηκε ανώφελο. Μέσα σε λίγους μήνες υποβλήθηκε σε δύο εγχειρήσεις στον εγκέφαλο, 20 κύκλους χημειοθεραπείας και άλλους 20 ακτινοθεραπείας. Παρ' όλα αυτά ο όγκος συνέχιζε να μεγαλώνει και η κατάστασή της διαρκώς χειροτέρευε.

Τότε οι γονείς της, που είναι και οι δύο γιατροί, πήραν τη μεγάλη απόφαση. Ο Sahatorn και η Nareerat απευθύνθηκαν σε αμερικανική εταιρία της Αριζόνας που εξειδικεύεται στην κρυοσυντήρηση ανθρώπων. «Οταν έγινε ξεκάθαρο ότι το παιδί είχε μόνο λίγους μήνες ζωής ακόμη και καθώς το σημερινό επίπεδο των ιατρικών θεραπειών δεν είναι ικανό να την κρατήσει στη ζωή, οι γονείς ολοκλήρωσαν όλα τα απαραίτητα βήματα για την κρυοσυντήρησή του, συμπεριλαμβανομένης και της κρυοπροστασίας του εγκεφάλου» δήλωσαν οι υπεύθυνοι της εταιρίας Alcor. Η Matheryn Naovaratpong κρίθηκε από τους γιατρούς κλινικά νεκρή στις 8 Ιανουαρίου και αμέσως άρχισε η διαδικασία κρυοσυντήρησής της, η οποία ολοκληρώθηκε μόλις τώρα.

Οι γονείς της ελπίζουν ότι όταν βρεθεί η κατάλληλη θεραπεία οι γιατροί θα αποκαταστήσουν τη θερμοκρασία του σώματος και θα την επαναφέρουν στη ζωή με τις τεχνικές ανάνηψης. Αυτό είναι και το μεγάλο στοίχημα για την οικογένειά της, γιατί κανείς δεν τους εγγυάται ευτυχή κατάληξη. Αν και τα έξοδα μπορεί να ξεπεράσουν τα 185.000 ευρώ, δεν υπάρχουν προς το παρόν ασφαλή επιστημονικά στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι είναι δυνατή η επαναφορά της στη ζωή.

Βασίλης Χονδρογιάννης

Keywords
Τυχαία Θέματα