«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

15:05 2/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Καταπέλτης» ο εισαγγελέαςΣάββατο, Ιούλιος 2, 2016 - 15:00

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας κατά των δύο κατηγορουμένων για την άγρια δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, τον Δεκέμβριο του 2014, στην Κυψέλη, ζητώντας την ενοχή τους.

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Πάντως αίσθηση προκάλεσε χθες η αγόρευση του συνηγόρου του 27χρονου κατηγορούμενου Στεφάν Ματασαρεάνου Αλέξη Κούγια, ο οποίος επικαλέστηκε δύο ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες που διενεργήθηκαν πέντε μήνες μετά το έγκλημα και περιλαμβάνονται στη δικογραφία, που δεν αποκλείουν ως αιτία θανάτου

τον στραγγαλισμό και εντοπίζουν το DNA δύο άγνωστων προσώπων στην τραχηλική χώρα του συγγραφέα.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας και ο δεύτερος συνήγορος του 27χρονου Παναγιώτης Παπάς ζήτησαν να εξεταστούν από το δικαστήριο οι δύο πραγματογνώμονες και ένας χημικός. Ωστόσο το αίτημά τους απορρίφθηκε. Νωρίτερα, ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του 27χρονου Στεφάν Ματασαρεάνου και του 30χρονου συμπατριώτη του Κοσμίν Γκαϊτάν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και της απόπειρας ληστείας από κοινού.

Κυνικότητα

Μάλιστα, ο εισαγγελικός λειτουργός εξέφρασε τη δυσφορία του για τη στάση των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση, επισημαίνοντας: «Μου έκανε εντύπωση η κυνικότητα των δύο αυτών νέων ατόμων και το γεγονός πως δεν διέκρινα ίχνος μετάνοιας στη συμπεριφορά τους»! Ο εισαγγελέας εστίασε, βήμα προς βήμα, στις κινήσεις των κατηγορουμένων και του θύματος, στις 6 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα που έγινε η δολοφονία του 83χρονου πεζογράφου.

Οπως τόνισε, από το υλικό που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια της προανάκρισης για την υπόθεση προκύπτει πως οι δύο Ρουμάνοι παρέμειναν στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ζακύνθου, κρυμμένοι στη σκάλα που οδηγεί στον υπόγειο χώρο, για πέντε ώρες και ένα τέταρτο!

«Για δύο ανθρώπους που πήγαν να ζητήσουν 10 με 20 ευρώ από έναν άνθρωπο που είχαν αγαπητική σχέση προκαλεί εντύπωση το διάστημα που παραμένουν κρυμμένοι στην πολυκατοικία...» τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του.

Μάλιστα, επισήμανε ακόμη ότι οι κακώσεις που είχε το θύμα επέφεραν τον θάνατό του και υπογράμμισε πως αποκλείεται να έχουν προκληθεί από μόνο ένα πρόσωπο. Το δικαστήριο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, προκειμένου να εκδώσει απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα