Καταδίωξη εν πλω!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαταδίωξη εν πλω!Δευτέρα, Νοέμβριος 27, 2017 - 17:24

❱❱ Το Λιμενικό κυνήγησε από το Ιόνιο έως το... Αιγαίο δέκα ναρκέμπορους με 1,6 τόνους χασίς

Μια κινηματογραφική καταδίωξη, που ξεκίνησε από το Ιόνιο και κατέληξε στο... Αιγαίο (!), δέκα συλλήψεις και η κατάσχεση ενάμισι τόνου χασίς συνθέτουν τη μεγαλύτερη επιχείρηση στην ιστορία του Eλληνικού

Λιμενικού για την εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών, που διήρκεσε δύο 24ωρα!

Η γιγάντια επιχείρηση της Ελληνικής Ακτοφυλακής άρχισε το απόγευμα της Παρασκευής, μετά τον εντοπισμό ενός ταχύπλοου σκάφους που μετέφερε από τις αλβανικές ακτές φορτίο ακατέργαστης κάνναβης βάρους 1,6 τόνων.

Οταν το σκάφος πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος ξεκίνησαν να το καταδιώκουν, αν και οι επιβάτες του άνοιξαν πυρ εναντίον τους! Μάλιστα, εν μέσω συνεχών ελιγμών για να διαφύγουν, οι ναρκέμποροι προσπαθούσαν ταυτόχρονα να ξεφορτωθούν τόσο τα ναρκωτικά όσο και τον οπλισμό που μετέφεραν, ρίχνοντάς τα στη θάλασσα.

Η καταδίωξη, που έμοιαζε βγαλμένη από το Χόλιγουντ, συνεχίστηκε επί ένα ολόκληρο 24ωρο! Τελικά, παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι λιμενικοί κατόρθωσαν τις βραδινές ώρες του Σαββάτου να ακινητοποιήσουν το σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Κέας, αφού πρώτα ερρίφθησαν στοχευμένες βολές από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λιμενικού.

Στο ταχύπλοο επέβαιναν δύο Αλβανοί και ένας Ιταλός, οι οποίοι συνελήφθησαν. Στο εσωτερικό του εντοπίστηκαν δέματα διαφόρων μεγεθών, τα οποία περιείχαν την τεράστια ποσότητα της ακατέργαστης κάνναβης.

Η ευρείας κλίμακας επιχείρηση συνεχίστηκε και στη στεριά, όπου έγιναν παράλληλες έρευνες σε σπίτια και συνελήφθησαν ακόμη εφτά άτομα, ενώ αναζητούνται κι άλλα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι Αρχές, το οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών προωθούσε χασίς σε χώρες της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα