Καταδιωκτικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «αναπαύεται» στον βυθό της Χερσονήσου, στην Κρήτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαταδιωκτικό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου «αναπαύεται» στον βυθό της Χερσονήσου, στην ΚρήτηΠέμπτη, Αύγουστος 23, 2018 - 15:38

❱❱ Μπροστά σε ένα κομμάτι Ιστορίας βρέθηκε ο δύτης Γιώργος Χαλκιαδάκης, όταν βούτηξε στα νερά της Χερσονήσου, στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, μπόρεσε να παρατηρήσει από απόσταση αναπνοής ένα γερμανικό καταδιωκτικό αεροσκάφος που έπεσε στον βυθό της περιοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Μάλιστα, κατέγραψε σε βίντεο την κατάδυσή του στο μνημείο και το ανάρτησε στο YouΤube.

Οπως γράφει ο ίδιος κάτω από το βίντεο, το αεροσκάφος μάρκας BF-109 Messerschmitt βρίσκεται σε βάθος 24 μέτρων, σε απόσταση 6 μιλίων από την ακτή. Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα πρώτα πραγματικά σύγχρονα αεροσκάφη της περιόδου εκείνης, το οποίο ξεχωρίζει καθώς διαθέτει ολομεταλλικό κέλυφος ατράκτου, κλειστό κουβούκλιο και ανασυρόμενους τροχούς προσγείωσης.

To αεροπλάνο «αναπαύεται» στον βυθό αναποδογυρισμένο, με την προπέλα του κινητήρα να βρίσκεται εκτός μηχανής, συγκεκριμένα λίγο πιο μπροστά από αυτό. Σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, οι κάτοικοι της περιοχής λένε ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από αντιαεροπορικό όπλο που βρισκόταν στην ακτογραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα