Καρκίνος λόγω αντηλιακών στην πισίνα

ΥΓΕΙΑΚαρκίνος λόγω αντηλιακών στην πισίναΠέμπτη, Αύγουστος 31, 2017 - 17:51

Φοράμε αντηλιακό για να προστατευτούμε από τον ήλιο, σωστά; Μην παίρνετε όρκο... Νέα μελέτη δείχνει ότι συγκεκριμένα αντηλιακά όχι μόνο δεν μας προστατεύουν από τη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, αντίθετα, αν έλθουν σε επαφή με το νερό της πισίνας, μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο!

Ρώσοι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ουσία αβομπενζόνη, που χρησιμοποιείται εκτεταμένα στα αντηλιακά, αλλάζει μορφή όταν εκτεθεί σε χλώριο και ηλιακή ακτινοβολία, και αντί

να μας προστατεύει από τον ήλιο, γίνεται... τοξική και καρκινογόνος! Αρα πισίνα και αντηλιακό με αβομπενζόνη δεν πάνε μαζί!

Τοξικά

Σε πειράματα που έγιναν προσομοιάζοντας κολυμβητές που φορούσαν αντηλιακό, σχηματίστηκαν αλδεΰδες, φαινόλες και χλωριωμένα ακετυλοβενζόλια. Τα τελευταία δύο θεωρούνται εξαιρετικά τοξικά και έχουν συνδεθεί με θανατηφόρους όγκους και στειρότητα, όπως αναφέρουν εμπειρογνώμονες του Lomonosov State University.

Προειδοποιώντας τους πολίτες να μην εγκαταλείψουν την ιδέα του αντηλιακού λόγω αυτών των αποτελεσμάτων, η δρ Εμα Γουέτζγουορθ, εκπρόσωπος του British Skin Foundation, επισημαίνει: «Γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η έκθεση στον ήλιο συνδέεται με τον καρκίνο του δέρματος και ότι το αντηλιακό μπορεί να συμβάλει στη μείωση του σχετικού κινδύνου».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα