Κάποιος να τις... προσέχει

18:45 3/7/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΚάποιος να τις... προσέχειΤρίτη, Ιούλιος 3, 2018 - 18:43

❱❱ Ερευνητές πιστεύουν ότι οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άνδρες που είναι «με την καλή έννοια» σεξιστές

Οι γυναίκες έλκονται περισσότερο από τους άνδρες που είναι «με την καλή έννοια» σεξιστές, παρά από τους άνδρες που πιστεύουν στην ισότητα των φύλων, ισχυρίζονται ερευνητές από τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν και τον λόγο που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Οι ερευνητές του βρετανικού πανεπιστημίου του Κεντ και του αμερικανικού

πολιτειακού πανεπιστημίου της Αϊοβα σπεύδουν να διευκρινίσουν τι εννοούν με τον όρο σεξιστής «με την καλή έννοια».

«Πρόκειται για τους άνδρες που αντιμετωπίζουν τη γυναίκα σαν το ασθενές φύλο, που δεν μπορεί να σταθεί μόνη της και έχει ανάγκη την παρουσία ενός άνδρα στη ζωή της» εξηγούν στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Personality and Social Psychology Bulletin». Μάλιστα, τονίζουν ότι δεν εννοούν τους άνδρες «που πιστεύουν ότι η θέση της γυναίκας είναι στην κουζίνα και τις εξευτελίζουν».

Για τις ανάγκες της έρευνας οι επιστήμονες χώρισαν τις γυναίκες που συμμετείχαν σε αυτή σε πέντε ομάδες, από τις οποίες η μεγαλύτερη αποτελούνταν από 233 γυναίκες και η μικρότερη από 104. Από τις απαντήσεις τους στα ψυχολογικά τεστ, στα οποία τις υπέβαλαν, σύμφωνα με τους ερευνητές, προέκυψε ότι αν και θεωρούν «κακό» τον σεξισμό, έλκονται από τέτοιους άνδρες, διότι υποσυνείδητα πιστεύουν ότι ο «με την καλή έννοια» σεξιστής είναι πιο προστατευτικός. Θεωρούν ότι είναι πιο αφοσιωμένος, μπορεί να προσφέρει ασφάλεια τόσο στις ίδιες όσο και στα παιδιά που πιθανώς να αποκτήσουν, και να τους παρέχει τα απαραίτητα υλικά αγαθά.

Keywords
Τυχαία Θέματα