Καλλιστεία για... παχιές αγελάδες

Αν νομίζετε ότι το μόνο που κάνουν οι αγελάδες όλη μέρα είναι να βόσκουν σε απέραντα λιβάδια κοιτάζοντας το άπειρο, κάνετε λάθος. Ενίοτε, συμμετέχουν και σε καλλιστεία. Μόλις δύο εβδομάδες μετά το μεγαλύτερο dog show, «Crufts», στη Βρετανία για την ανάδειξη του ομορφότερου σκύλου, σειρά πήρε διαγωνισμός ομορφιάς για αγελάδες στο Κάροφ της Γερμανίας με τη συμμετοχή εκατόν σαράντα

οχτώ διαγωνιζομένων.

«Μις Κάροφ 2013» αναδείχτηκε η ΤΗΙ-Blackwhite από το Αρενσχαγκεν της Γερμανίας, η οποία κέρδισε χρηματικό έπαθλο ύψους 500 ευρώ. Η φετινή εστεμμένη είναι δέκα ετών, μητέρα έξι μοσχαριών και μέχρι σήμερα έχει παράγει συνολικά 100.000 κιλά γάλα, όσο δηλαδή παράγουν συνήθως τριάντα αγελάδες μαζί. Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία επιλέχτηκε η νικήτρια δεν είναι μόνο εμφανισιακά, όπως εξηγούν οι διοργανωτές, αλλά και πρακτικά. «Ωραίες είναι οι αγελάδες που παράγουν πολύ γάλα και είναι υγιείς. Πρέπει να μπορούν να περπατάνε καλά και να διαθέτουν μαστούς που να αρμέγονται καλά. Το χρώμα του τριχώματός τους δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο», εξηγεί η υπεύθυνη της διοργάνωσης Σαμπίν Κρίγκερ.

Τα διαγωνιζόμενα ζώα χωρίστηκαν σε τέσσερις κατηγορίες: μοσχαράκια, αγελάδες με δύο και με τρία μοσχαράκια και ώριμες αγελάδες, κατηγορία στην οποία ανήκε και η φετινή Μις. Το... look των υποψηφίων επιμελήθηκε ειδική ομάδα, η οποία ταξίδεψε για τον σκοπό αυτό από τη Βόρεια Ιρλανδία προκειμένου να χτενίσει και να περιποιηθεί τις τετράποδες ντίβες.

Τα καλλιστεία διοργανώθηκαν στο πλαίσιο του event «Αγελάδες και κλασική μουσική» από την Ενωση Εκτροφέων Βοοειδών του Μέκλεμπουργκ, στο οποίο έδωσαν το «παρών» εκτροφείς βοοειδών από όλη την Ευρώπη. Τα συμπαθή τετράποδα έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα υπό τους ήχους live κλασικής μουσικής, για την οποία φρόντισαν τα μέλη της φιλαρμονικής ορχήστρας του Ρόστοκ. Τα περίπου εννιακόσια άτομα που είχαν κατακλύσει τον χώρο είχαν έτσι την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις γύρω από την αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και διάφορες άλλες παραμέτρους του επαγγέλματος, αλλά και να πλειοδοτήσουν στη δημοπρασία βοοειδών για αναπαραγωγή.

Αν και το event διοργανώνεται εδώ και αρκετά χρόνια, φέτος ήταν η πρώτη φορά που υπήρχε συμμετοχή ζωντανής ορχήστρας. Η επιλογή του είδους της μουσικής κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, καθώς σύμφωνα με πληθώρα ερευνών, η κλασική μουσική και συγκεκριμένα οι συμφωνίες του Μότσαρτ συμβάλλουν στην αύξηση της γαλακτοπαραγωγής.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα