Και η Γεωργιανή στα χέρια αστυνομικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαι η Γεωργιανή στα χέρια αστυνομικώνΠαρασκευή, Φεβρουάριος 12, 2016 - 16:31

Επειτα από πολύμηνες έρευνες έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η 29χρονη Γεωργιανή που εμπλεκόταν στην άγρια δολοφονία του εστιάτορα των εφοπλιστών Μανώλη Οικονόμου μέσα στο σπίτι του στην Υδρα το περασμένο καλοκαίρι.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί είχαν δημιουργήσει ειδική ομάδα που ασχολούνταν μόνο με την αναζήτηση της αλλοδαπής, η οποία είχε προλάβει να διαφύγει από το νησί μαζί με τον φερόμενο ως αρχηγό της συμμορίας των δολοφόνων και ήταν το μοναδικό πρόσωπο από την αδίστακτη συμμορία που παρέμενε ασύλληπτο όλο αυτό το διάστημα.

Η 29χρονη γυναίκα συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που κινούνταν σε κεντρική λεωφόρο με το αυτοκίνητό της. Οι αστυνομικοί την ακινητοποίησαν σε έναν φωτεινό σηματοδότη και την προσήγαγαν στο τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην προανακριτική απολογία της ισχυρίστηκε πως δεν είχε σχέση με το έγκλημα, καθώς βρισκόταν έξω από το σπίτι. Είπε ακόμη πως, όταν κατάλαβε ότι οι συνεργοί της είχαν σκοτώσει άνθρωπο, τους ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να το ανεχτεί και θα τους κατήγγελλε στην Αστυνομία!

Ομως εκείνοι την απείλησαν ότι, στην περίπτωση που μιλούσε, θα έκαναν κακό τόσο στην ίδια όσο και στις δύο κόρες της. Για τον λόγο αυτόν είχε φύγει για ένα διάστημα στην πατρίδα της και επέστρεψε στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες.

Στο Γαλάτσι

Οπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες, η 29χρονη κατοικούσε σε ένα διαμέρισμα στο Γαλάτσι μαζί με τις δύο κόρες της, 8 και 12 ετών, και τη μητέρα της, η οποία τώρα πια θα αναλάβει την επιμέλεια των κοριτσιών.

Η οκταμελής ομάδα των κακοποιών είχε εισβάλει τον περασμένο Αύγουστο στο σπίτι του 67χρονου εστιάτορα, αφού είχαν περάσει ως πελάτες από την ταβέρνα του στην Υδρα. Στην προσπάθειά τους να του αποσπάσουν πού είχε κρυμμένα χρήματα, δεν δίστασαν να σκοτώσουν τον άτυχο επιχειρηματία.

Αμέσως μετά το έγκλημα ο φερόμενος ως αρχηγός έφυγε από το νησί με θαλάσσιο ταξί μαζί με την 29χρονη, έχοντας μαζί τους τα χρήματα και τα κοσμήματα που είχαν αρπάξει από τον δολοφονημένο εστιάτορα, ενώ οι υπόλοιποι συνεργοί τους συνελήφθησαν στο λιμάνι της Υδρας πριν προλάβουν να διαφύγουν.

Ο αρχηγός, που διέμενε σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και κυκλοφορούσε με πλαστό δελτίο ταυτότητας, συνελήφθη πριν από μερικούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα