Και Ελληνες στο γιαταγάνι του Ισλάμ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΛίστα τρόμου με διευθύνσεις και ονόματα από τα «τέρατα» του ISISΚαι Ελληνες στο γιαταγάνι του ΙσλάμΠαρασκευή, Ιούνιος 10, 2016 - 14:19

Προτού καλά καλά στεγνώσει το μελάνι των δηλώσεων από κυβερνητικά χείλη, που διαβεβαίωναν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει ιδιαίτερο κίνδυνο από τους τρομοκράτες, ομάδα χάκερ, η οποία φέρεται ότι έχει άμεση σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, έδωσε στη δημοσιότητα ακόμα μια λίστα θανάτου, στην οποία περιλαμβάνονται «στόχοι» και στη χώρα μας.

Η οργάνωση United Cyber

Caliphate αναφέρει ότι η λίστα περιλαμβάνει όχι μόνο συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις, αλλά ακόμα και τα e-mails 8.318 ανθρώπων, που βρίσκονται στο στόχαστρο του ISIS.

Και μπορεί κάποια από αυτά τα ονόματα να έχουν αναφερθεί ενδεχομένως και σε άλλες λίστες στόχων, το γεγονός όμως ότι ανάμεσα στις χώρες όπου το ISIS ζητεί από τα μέλη του να χτυπήσουν είναι και η Ελλάδα προκαλεί ανατριχίλα.

Να πάρουν εκδίκηση

Γραμμένη στα αγγλικά και τα αραβικά, η λίστα συνοδεύεται από οδηγίες προς επίδοξους «μάρτυρες», στους οποίους δίνει εντολή να ακολουθήσουν τα άτομα που πρέπει και να τα σκοτώσουν, ώστε να πάρουν εκδίκηση για τους μουσουλμάνους (οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους).

Αν και δεν έχουν δημοσιοποιηθεί προς το παρόν συγκεκριμένα ονόματα, πληροφορίες από τις ΗΠΑ, όπου βρίσκονται άλλωστε οι σημαντικότεροι «στόχοι», αναφέρουν ότι ήδη οι αρχές ασφαλείας πολλών χωρών έχουν ενημερώσει άτομα τα οποία βρίσκονται στο στόχαστρο των τζιχαντιστών.

Μετά τις ΗΠΑ τη μερίδα του λέοντος αριθμητικά έχουν η Αυστραλία και ο Καναδάς. Συγκεκριμένα, στις ΗΠΑ καταγράφονται 7.848 άνθρωποι που θέλει να εκτελέσει το ISIS, εκ των οποίων 1.445 μόνο στην Καλιφόρνια, 643 στη Φλόριντα, 341 στην Ουάσινγκτον κ.λπ.

Στον Καναδά υπάρχουν 312 στόχοι και στην Αυστραλία 69, ενώ 39 ανθρώπους φιλοδοξεί να σκοτώσει το ISIS στη Βρετανία.

Οι υπόλοιποι ζουν σε Ελλάδα, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Ιταλία, Σουηδία αλλά και σε χώρες της Ασίας και της Αφρικής. Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται σε 21 χώρες.

Η λίστα θανάτου δημοσιεύτηκε στο κανάλι Telegram, ωστόσο δεν είναι πλήρως προσβάσιμη ακόμα από όλους, οπότε δεν είναι προς το παρόν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Αναλυτές σε ζητήματα ασφάλειας δεν μπορούν ακόμα να εκτιμήσουν τα κριτήρια σύνταξης της συγκεκριμένης λίστας ή αν τα ονόματα που περιλαμβάνονται σε αυτή έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους.

Πρόκληση φόβου

Ανακύπτουν όμως κι άλλα σημαντικά ερωτήματα αναφορικά με την εν λόγω λίστα και γενικώς με τη συνήθεια των τζιχαντιστών να δίνουν «στόχους» στα μέλη τους. Οπως έγραψε πρόσφατα η «Wall Street Journal», το ένα ενδεχόμενο αυτής της πρακτικής που συνηθίζεται είναι να ακολουθείται ώστε να προκαλείται φόβος.

Υπάρχει όμως και το έτερο, όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά, ο κίνδυνος να είναι πραγματικός για εκείνους που βρίσκονται στη λίστα προγραφών.

Keywords
Τυχαία Θέματα