Καύσιμα x 2

ΡΕΠΟΡΤΑΖSKODA OCTAVIA G-TEC CNGΚαύσιμα x 2Τρίτη, Αύγουστος 11, 2015 - 18:47

Αγοράζοντας ένα όχημα διπλού καυσίμου, ειδικά όταν εκτός από βενζίνη το αυτοκίνητο καταναλώνει φυσικό αέριο, οι περισσότεροι έχουν διάφορες απορίες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΧΡ. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟ

Η πρώτη είναι «πού θα βρίσκω φυσικό αέριο;». Λογική απορία, αλλά όταν η Octavia GTEC μπορεί να διανύσει μέχρι και 920 χιλιόμετρα μόνο με το ντεπόζιτο βενζίνης, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Προσθέστε στα

παραπάνω και το ντεπόζιτο φυσικού αερίου και έχετε μια συνολική αυτονομία της τάξης των 1.330 χιλιομέτρων. Κοινώς, μπορείτε ακόμα και «να την κάνετε» από τη χώρα, αλλά και να ξαναγυρίσετε, αν αλλάξετε γνώμη!

Πώς θα κάνετε αυτό το γιγάντιο ταξίδι; Χωρίς ανεφοδιασμό και με τη χαρακτηριστική άνεση που όλες οι νέες Octavia παρέχουν. Κοινώς, δεν θα καταλάβετε καμία διαφορά.

Η φρέσκια και «διπλοκαύσιμη» Octavia δεν φαίνεται πουθενά ότι διαφέρει από το συμβατικό μοντέλο. Αυτό που αποκαλύπτει τη διαφορά είναι η ύπαρξη διπλού δείκτη για τα καύσιμα, ώστε να γνωρίζει ο οδηγός πότε τελειώνει το φυσικό αέριο και ο κινητήρας εισέρχεται στην καύση βενζίνης. Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η οπτική ειδοποίηση, γιατί κατά τα άλλα η διαφορά είναι ανεπαίσθητη.

Ο κινητήρας που έχει αποκτήσει διπλές χάρες και καίει βενζίνη αλλά και φυσικό αέριο είναι ο γνωστός (και αγαπητός) 1.4 TSi από το γκρουπ VW που με υπερτροφοδότηση αποδίδει 110 ίππους, ικανούς να κινήσουν με άνεση το αμάξωμα. Είναι επίσης οικολογικός, με εκπομπές κάτω από τα 100 γραμμάρια, γλιτώνοντας τον κάτοχο από τα τέλη κυκλοφορίας.

Η Octavia με το φυσικό αέριο δεν έχει επίσης καμία διαφορά στην ποιότητα που έχουμε συνηθίσει από το συγκεκριμένο μοντέλο. Σχεδόν απόλυτη ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης που δεν αφήνει τίποτα να περάσει στο σαλόνι. Πολύ καλή εργονομία που επιτρέπει στον οδηγό να χειρίζεται τα πάντα χωρίς να φεύγουν τα μάτια του από τον δρόμο και... χώροι, χώροι χώροι! Στο σαλόνι του μοντέλου τέσσερα και πέντε άτομα θα ταξιδέψουν με χαρακτηριστική άνεση για μεγάλες αποστάσεις.

Το ίδιο και οι αποσκευές τους όμως. Η «πράσινη» Octavia GTEC, παρά την τοποθέτηση δύο δεξαμενών φυσικού αερίου στη βάση του χώρου των αποσκευών, προσφέρει 460 λίτρα για αποσκευές, έστω κι αν δεν υπάρχει πλέον κανονική ρεζέρβα, αλλά κιτ επισκευής. Χαλάλι!

Η Skoda Octavia G-Tec ακόμα και στη βασική της έκδοση προσφέρεται με ABS, ESP, 7 αερόσακους, κλιματισμό, δυνατό ηχοσύστημα και trip computer στα 18.400 ευρώ.

Κλείνοντας θα λύσουμε ακόμα μία απορία: Πού θα βρείτε φυσικό αέριο. Τα πρατήρια σήμερα είναι τρία στην Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη, άρα φτάνουν για τοπικές και υπερτοπικές μετακινήσεις. Αν όμως θέλατε να ταξιδέψετε μέχρι τη Θεσσαλονίκη; Θα πάτε με φυσικό αέριο και θα ξοδέψετε ελάχιστη βενζίνη στα τελευταία χιλιόμετρα μέχρι να ανεφοδιαστείτε με CNG τοπικά. Το κόστος αυτού του ταξιδιού με φυσικό αέριο και λίγη αμόλυβδη; Με το ζόρι 20 ευρώ! Σας άρεσε;

Δείτε τις φωτογραφίες:

Keywords
Τυχαία Θέματα