Ήξερε τον δολοφόνο του ο πρώην εκαμίτης Σπύρος Παπαχρήστου

16:39 3/5/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΉξερε τον δολοφόνο του ο πρώην εκαμίτης Σπύρος ΠαπαχρήστουΠέμπτη, Μάιος 3, 2018 - 16:39

❱❱ Ο απόστρατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Σπύρος Παπαχρήστου γνώριζε τον δολοφόνο του, γι' αυτό δεν προσπάθησε να αμυνθεί, όπως θα έκανε στη θέση του κάθε εκπαιδευμένος αστυνομικός.

Oπως αποκαλύπτουν πηγές από την Ασφάλεια, το τελευταίο διάστημα ο άλλοτε κομάντος της ΕΚΑΜ φέρεται ότι είχε «αγχώσει» κάποιους, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να τον βγάλουν από τη μέση, ίσως και πληρώνοντας «συμβόλαιο θανάτου».

Μετά

την πλήρη εξέταση του πάρκινγκ της ταβέρνας στην οδό Αιόλου, στην Παλλήνη, όπου έγινε το έγκλημα, οι αστυνομικοί καταλήγουν στην εκτίμηση πως ίσως ο Παπαχρήστου έδωσε «χώρο» στον δολοφόνο του επιτρέποντάς του να τον πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, πράγμα που σημαίνει ότι τον γνώριζε: «Ενας άνθρωπος με την εκπαίδευση που είχε, έστω και άοπλος, δεν δίνει το δικαίωμα σε αγνώστους να μπουν στο πεδίο του» εξηγεί στην «Espresso» αστυνομικός που συμμετέχει στις έρευνες.

Το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο Παπαχρήστου είναι ένα πιστόλι διαμετρήματος των 7,65 χιλιοστών, που είναι μικρό σε μέγεθος και εύκολο να κρυφτεί, ακόμα και στην παλάμη ενός χεριού. Ισως, λοιπόν, ο 57χρονος επέτρεψε στον δράστη να πλησιάσει, αφενός επειδή τον γνώριζε και αφετέρου επειδή δεν ήταν εύκολο να διακρίνει το όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απόστρατος αστυνομικός και ο δολοφόνος αντάλλαξαν μερικές κουβέντες και στη συνέχεια ο δράστης τον πυροβόλησε τρεις φορές στον θώρακα και στην κοιλιακή χώρα. Παρά τα τραύματά του, ο 57χρονος βρήκε τη δύναμη να τρέξει προς την είσοδο της ταβέρνας, σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθεί.

Χαριστική βολή

Ομως ο εκτελεστής τον κυνήγησε στο προαύλιο του καταστήματος και τον πυροβόλησε άλλες δύο φορές στην πλάτη, δίνοντάς του ουσιαστικά τη χαριστική βολή.

Μαρτυρίες που έχει στα χέρια της η Ασφάλεια λένε ότι όσο ο Παπαχρήστου συνέτρωγε με έναν φίλο του, γνωστό επιχειρηματία της Μυκόνου, μιλούσε συνεχώς στο κινητό του. Ισως εκεί κρύβεται και το μυστικό της ταυτότητας του δολοφόνου. «Αν ανοίξουν το κινητό του Σπύρου, είναι δυνατόν να βρουν ακόμα και το προσωπικό κινητό του... Ομπάμα!» έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος που γνώριζε πολύ καλά τον 57χρονο, θέλοντας να δείξει ότι ο απόστρατος είχε υψηλές επαφές με ισχυρούς παράγοντες της οικονομικής, της πολιτικής και της θρησκευτικής ζωής της χώρας.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Αναζητήσεις
σπυροσ παπαχρηστοσ αστυνομικοσ, εκαμ παπαχρηστος
Τυχαία Θέματα