Ιερόσυλοι!

ΡΕΠΟΡΤΑΖΙερόσυλοι!Τρίτη, Ιούνιος 12, 2018 - 16:17

❱❱ Ρήμαξαν εκκλησίες στα Χανιά και άρπαξαν φύλλα χρυσού από τα χέρια της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας

Καμία ηθική αναστολή δεν είχαν οι ιερόσυλοι που ρήμαξαν εκκλησίες στην περιοχή του Πλατανιά στα Χανιά και δεν δίστασαν να βάλουν κάτω την εικόνα της Παναγίας και να την... ξύσουν, για να ξεκολλήσουν τα φύλλα χρυσού με τα οποία ήταν ντυμένα τα χέρια της!

Η πρωτοφανής βεβήλωση έχει εξοργίσει

τους κατοίκους της περιοχής, που νιώθουν αποτροπιασμό για το θράσος των δραστών.
Εμβρόντητοι έμειναν το πρωί του Σαββάτου οι επίτροποι και οι ιερείς που άνοιξαν τους ναούς, αντικρίζοντας πρωτοφανείς εικόνες.



Στη Δρακώνα όλοι οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονταν σε γάμο το βράδυ της Παρασκευής και έτσι οι δράστες βρήκαν την ευκαιρία να σπάσουν το τζάμι του παραθύρου της εκκλησίας του Αϊ-Γιώργη και να μπουν μέσα. Δεν βρήκαν χρήματα στο παγκάρι, αλλά άρπαξαν τάματα και εικόνες, μετά εντόπισαν τα κλειδιά της αποθήκης, την άνοιξαν και έκλεψαν περίπου 160 κιλά λάδι που προορίζονταν για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελήνου!



Οι... αχόρταγοι ιερόσυλοι συνέχισαν τις εισβολές στο διπλανό χωριό, στη Σπηλιά, όπου μπήκαν στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, σπάζοντας επίσης ένα τζάμι, και άρπαξαν από το ιερό όλα τα χρυσά τάματα και αντικείμενα, παρότι τα είχε κρύψει καλά ο εφημέριος! Μάλιστα, σε μια πρωτοφανή επίδειξη θράσους, προσπάθησαν να ξεκολλήσουν τα φύλλα χρυσού που καλύπτουν τα χέρια της Παναγίας στην εικόνα της! Ηταν η τρίτη φορά που η Παναγία Μυρτιδιώτισσα έγινε στόχος ιερόσυλων, ενώ πολλά κρούσματα έχουν σημειωθεί και στο εκκλησάκι που είναι αφιερωμένο στον Αϊ-Γιάννη τον Ερημίτη.

Οι κάτοικοι απαιτούν να συλληφθούν οι δράστες που έχουν ρημάξει τα εκκλησάκια, ενώ οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για τα ίδια άτομα που είχαν χτυπήσει ναούς στα Σφακιά.
Το τελευταίο διάστημα, έχουν μπει στο στόχαστρο και τα νεκροταφεία, όπως αυτό του χωριού Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, από τα μνήματα του οποίου οι εισβολείς άρπαξαν καντήλια αξίας 1.500 ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα