Ιέρειες της πασαρέλας με... φέσια

ΚΟΣΜΟΣΙέρειες της πασαρέλας με... φέσιαΣάββατο, Σεπτέμβριος 29, 2018 - 15:00

❱❱ Μοντέλα αποκαλύπτουν πώς έφτασαν να χρωστούνστα πρακτορεία όπου ανήκουν

Στα μάτια όλων μας ζουν το απόλυτο όνειρο περπατώντας στις πασαρέλες του Παρισιού, του Μιλάνου και της Νέας Υόρκης, φορώντας τα ομορφότερα ρούχα κάθε σεζόν.

Πίσω από το glamour και τα ταξίδια κρύβονται όμως «χρεωμένες σκλάβες», που προσπαθούν να αποπληρώσουν τα οφειλόμενα στα πρακτορεία τους, βγάζοντας μονάχα ένα χαρτζιλίκι από τις δουλειές που κλείνουν.

Μοντέλα που

συμφώνησαν να μιλήσουν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων υπό καθεστώς ανωνυμίας αποκάλυψαν ότι μεγάλο ποσοστό τους χρωστά πολλά χρήματα στο πρακτορείο όπου ανήκει. Η Κλάρα, που άρχισε το μόντελινγκ όταν ήταν ακόμα μαθήτρια, εξηγεί πώς βρέθηκε χρεωμένη ενώ δούλευε. «Το πρακτορείο μού παραχώρησε ένα αυτοκίνητο για να πηγαίνω στα κάστινγκ, το οποίο μοιραζόμουν με άλλα κορίτσια από το μεγάλο διαμέρισμα Airbnb όπου μας είχαν βάλει. Αργότερα έμαθα ότι με χρέωναν 300 ευρώ την ημέρα για τον οδηγό. Είχα υπογράψει συμβόλαιο και μέσα σε μια εβδομάδα είχα βρεθεί με χρέος 3.000 ευρώ» αναφέρει. Το χρέος της προς το πρακτορείο αυξήθηκε περαιτέρω όταν αρρώστησε στην εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης και δεν συμμετείχε σε κανένα κάστινγκ, αλλά πλήρωνε 45 ευρώ την ημέρα διαμονή. Σε συνδυασμό με τα έξοδα της βίζας εργασίας που είχε βγάλει προκαταβολικά, επέστρεψε στην πατρίδα της με χρέος 7.000 ευρώ.

Μια 24χρονη Αμερικανίδα, που έχει εμφανιστεί στις πασαρέλες των Dior, Balmain και Miyake, αναφέρει ότι τα χρέη της την οδήγησαν στην απόφαση να βγαίνει μόνο με πλούσιους άντρες, που να μπορούν να τη συντηρούν, τη στιγμή που το συνδικαλιστικό όργανο των μοντέλων Model Law, που συστάθηκε στις αρχές του χρόνου στο Παρίσι, αναφέρει ότι τα χρέη αποτελούν για τον χώρο μεγαλύτερο ταμπού και από τη σεξουαλική παρενόχληση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιέρειες,iereies