Η Θεοδώρα «πήρε τo όπλο της»

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ επίθεση της Τζάκρη στον πρόεδρο του ΣΕΒ Θεόδωρο ΦέσσαΗ Θεοδώρα «πήρε τo όπλο της»Σάββατο, Οκτώβριος 8, 2016 - 15:00

Ουδείς πιο αγνώμων του ευεργετηθέντος λένε οι παλαιότεροι και φαίνεται ότι η υφυπουργός Οικονομίας, υπεύθυνη για τη Βιομηχανία Θεοδώρα Τζάκρη κατατάσσεται πλέον από κάποιους κύκλους σε αυτήν την κατηγορία.

Το γέννημα θρέμμα του ΠΑΣΟΚ

από τα Γιαννιτσά, που έχει κατά καιρούς αήθως στοχοποιηθεί για την περιποίηση -ενδυματολογική, στιλιστική και προσωπική- που επιφυλάσσει για τον εαυτό του, βγήκε μπροστά τις τελευταίες ημέρες σε κατά μέτωπον επίθεση εναντίον του προέδρου του ΣΕΒ και συνονόματου Θεόδωρου Φέσσα, με μια οριακά αποδεκτή φρασεολογία. Αφορμή, οι δηλώσεις Φέσσα για τις ολιγωρίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Το θέμα, επουσιώδες, αφού ουδείς μπορεί να ισχυριστεί ότι η τρέχουσα διακυβέρνηση επιτυγχάνει στόχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού που επισείει συχνά πυκνά το καμπανάκι στο υπουργικό συμβούλιό του για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων. Ομως η Θεοδώρα είναι «πονηρή»: Κανείς εκ των ψηφοφόρων της, παλαιών και δυνητικών, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί συμπαθών τον σύνδεσμο βιομηχάνων και έναν esthete σαν τον Φέσσα. Ανέξοδη, λοιπόν, σε πολιτικό κόστος η επίθεση της κυρίας Τζάκρη, προστίθεται στις ενδείξεις ότι «μυρίζει εκλογές». Μόνο να κερδίσει είχε η Θεοδώρα σε σταυρούς, άρα γιατί να μην «την πέσει» στο σύμβολο της πλουτοκρατίας και της εργοδοσίας, διερωτώνται οι γηραλέοι.

Γιατί, όμως, τη χαρακτηρίζουν αγνώμωνα και ευεργετηθείσα; Μα επειδή, όταν ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργείου Βιομηχανίας εν μέσω ανοίκειων επιθέσεων περί επιτήδευσης από τα βοθροκάναλα (sic) και τις φυλλάδες της διαπλοκής (sic) της αντιπολίτευσης, ο ΣΕΒ τη στήριξε, αναγνωρίζοντάς την ως κεντρικό και σοβαρό εταίρο στις θεσμικές επαφές του με την κυβέρνηση. Εδινε το «παρών» σε συνέδρια που μιλούσε η κυρία Τζάκρη και δεν αρνήθηκε ποτέ να κάτσει στο τραπέζι μαζί της, αξιώνοντας υψηλότερους αξιωματούχους ως συνομιλητές, όπως κάλλιστα θα μπορούσε, παρά το ανύπαρκτο κατά πολλούς ουσιαστικό αποτέλεσμα οιουδήποτε διαλόγου.

Πολιτικές κινήσεις

Ομως η Θεοδώρα Τζάκρη δεν είναι μια απλή περίπτωση, λένε κάποιοι. Εχει μια σχεδόν παθολογική τάση να αιφνιδιάζει και να προκαλεί... Αν μη τι άλλο, ας δει κανείς τις ενδυματολογικές και τις στιλιστικές επιλογές της. Ετσι, με την προκλητικότητα εξηγούν, άλλωστε, αυτές οι πηγές και το «ναι» υπέρ της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά στις 11 Νοεμβρίου 2013, κάτι που την οδήγησε στην άμεση διαγραφή από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Ενα κόμμα, με το οποίο εκλεγόταν βουλευτής επί μια δεκαετία. Το 2004 εξελέγη βουλευτής Πέλλας με το ΠΑΣΟΚ και επανεξελέγη στις εκλογές του 2007, του 2009 και του 2012.

Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Ιούνιο του 2011 ήταν υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με έδρα τη Θεσσαλονίκη στην κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου. Και πριν από αυτά πάλι με το ΠΑΣΟΚ ήταν. Το 1998 εξελέγη νομαρχιακή σύμβουλος του νομού Πέλλας και επανεξελέγη στις εκλογές του 2002. Διετέλεσε αντινομάρχης Πέλλας αρμόδια σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, εκπρόσωπος του νομού Πέλλας στο Περιφερειακό Κέντρο Ισότητας και μέλος του Δικτύου Αιρετών Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ομως το ΠΑΣΟΚ που υπηρέτησε και οραματιζόταν πάντοτε η Θεοδώρα Τζάκρη φαίνεται ότι είναι πια στον ΣΥΡΙΖΑ και έτσι εκεί μεταπήδησε με παραδειγματική ευκολία. Αλλωστε, εκείνη την εποχή ήταν που ο Τσίπρας διακήρυξε ότι δεν τον ενοχλεί εάν οι βουλευτές «φορούν ψηλοτάκουνα παπούτσια και ταγεράκι ροζ ή πορτοκαλί».

Τώρα η κυρία Τζάκρη «πήρε τ' όπλο της» και τα έβαλε με τον ΣΕΒ, επιχειρώντας κατά τα φαινόμενα να εξασφαλίσει τη μακροημέρευσή της στην πολιτική. Παραμένει άγνωστο κατά πόσον οι οικονομικά πληττόμενοι διαρκώς Ελληνες ψηφοφόροι, που τη σταύρωσαν (sic) στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ταυτίζονται με τις στιλιστικές επιλογές της και το γενικότερο δημόσιο προφίλ που έχει με συνέπεια και επιμονή οικοδομήσει μεταξύ μελιτζανιών ταγέρ και κομμωτικών ακροβασιών.

Ισως τελικά η Θεοδώρα Τζάκρη αποτελεί για κάποιους το ελληνικό αντίστοιχο του αμερικάνικου ονείρου, τη γλυκιά επαρχιωτοπούλα που με κόπο και μυαλό κατάφερε να φτάσει στην κορυφή. Βέβαια, για πολλούς αυτή η «κορυφή» μυρίζει πολύ...

Οι στιλιστικές επιλογές της που συζητήθηκαν

Γόβες Louboutin, τσάντες τύπου Birkin του οίκου Hermes ή κλασική Chanel, κοστούμια σε κλασική γραμμή, αλλά σε εκκεντρικά χρώματα, αυστηρά ταγέρ με θηλυκές «πινελιές».

Η... ντουλάπα της Θεοδώρας Τζάκρη γίνεται πολλές φορές θέμα συζήτησης, αφού η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ συγκαταλέγεται στις πιο κομψές κυρίες του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της δεν περνούν ποτέ απαρατήρητες, αφού η κυρία Τζάκρη φροντίζει να κάνει fashion statements -εκούσια ή ακούσια, δεν το γνωρίζουμε- ακόμη και στις πιο απλές συνεδριάσεις της Βουλής. Καλά, δεν μιλάμε για τις ορκωμοσίες, όπου οι στιλιστικές επιλογές της αγγίζουν το όριο του... catwalk.

Το τριανταφυλλί κοστούμι

Ποιος θα ξεχάσει το τριανταφυλλί κοστούμι, συνδυασμένο με λευκό πουκάμισο και peep-toe ψηλοτάκουνα, που επέλεξε τον Φεβρουάριο του 2015 στην ορκωμοσία της κυβέρνησης, ή το φόρεμα σε πολύ έντονο κίτρινο (με ασορτί σακάκι), το οποίο φόρεσε πριν από περίπου έναν χρόνο στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Αλλωστε, αυτό είναι το ατού της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ. Να συνδυάζει κλασικά -κατά τα φαινόμενα- κομμάτια με εκκεντρικά αξεσουάρ. Την έχουμε δει με μπλε κοστούμι, συνδυασμένο με κόκκινο πουκάμισο και peep-toe μποτάκια σε nude τόνο, αλλά και με ολόλευκο σύνολο, στο οποίο «πρωταγωνιστές» ήταν τα βολάν.

Προτιμά το μίντι μήκος της φούστας, ενώ φοράει σχεδόν πάντα το ρολόι της με τους κρίκους αντί για λουράκι.

Ο γάμος και η απόσπαση του συζύγου που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

Παντρεμένη με τον γεωπόνο-χημικό μηχανικό Γιάννη Πατσιά (φωτό) (σ.σ.: η Θεοδώρα και ο Γιάννης γνωρίστηκαν στις 23 Ιουνίου 1996, την ημέρα που απεβίωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου) και μητέρα μίας κόρης, η Θεοδώρα θέλει επίσης να είναι πάντα ντυμένη και χτενισμένη στην τρίχα, κυριολεκτικά. Γεννήθηκε πριν από 46 χρόνια στην Πέλλα, αλλά κατοίκησε στα Γιαννιτσά. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου στη Θεσσαλονίκη και έκανε κάποιες μεταπτυχιακές σπουδές με κατεύθυνση Δημοσίου Δικαίου & Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου. Ξέρει σχετικά καλά γερμανικά και αγγλικά, και της αρέσει να προσέχει τους δικούς της ανθρώπους. Τόσο που καταγγέλθηκε επί θητείας της στο ΠΑΣΟΚ από τα βοθροκάναλα (sic) και τις φυλλάδες της διαπλοκής (sic) για διορισμούς-ρουσφέτια 36 ατόμων στο Μουσείο Πέλλας που φέρεται ότι ανήκαν στον κύκλο της. Ομως, επίθεση δέχτηκε και για την απόσπαση του συζύγου της Γιάννη Πατσιά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε υπηρεσία που εδρεύει στα Γιαννιτσά, όπου βρίσκεται η έδρα των δραστηριοτήτων αλλά και η οικογενειακή κατοικία της κυρίας Τζάκρη. Είναι προφανές: Τη ζηλεύουν όλοι για την επιτυχία της, την ομορφιά της και το άψογο στιλ της, και την κατηγορούν για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, αφού (συνήθιζαν να) τα κάνουν όλοι...

Keywords
θεοδωρα, θεοδωρα τζακρη, υφυπουργός εσωτερικών, σεβ, ΠΑΣΟΚ, εκλογες, σταυροι, sic, συριζα, σαμαρας, θεσσαλονικη, παπανδρεου, τσιπρας, ροζ, louboutin, hermes, chanel, fashion, βουλη, μπλε, ιουνίου, υπουργειο εσωτερικων, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, ποιοι βουλευτες εκλεγονται, Ημέρα της μητέρας, εκλογες 2015, αυτοδιοικηση, τμημα νομικης, βουλευτες, αξεσουαρ, γαμος, εδρα, θεμα, μητερα, ομορφια, σεβ, χρωματα, chanel, hermes, ασορτι, αφορμη, βρισκεται, γερμανικα, γινεται, γιαννιτσα, δημοσιο, δηλωσεις, εκουσια, εποχη, επρεπε, επιτυχια, εσωτερικων, υπηρεσια, υφυπουργος, κυβερνηση, κυρια, κομμα, κοστουμια, μηκος, μπλε, μυαλο, νομικη, παντα, οκτωβριος, ορκωμοσια, ουσιαστικο, παπουτσια, πελλα, περιφερειακο, ροζ, ρολοι, ταση, τμημα, τοπικη αυτοδιοικηση, τσαντες, υφυπουργός εσωτερικών, φεσσα, ψηλοτακουνα, αγνωστο, εμφανισεις, fashion, ιουνίου, louboutin, λευκο, μπροστα, πηγες, θεματα
Τυχαία Θέματα