Η θαλαμηγός του εμίρη που βγάζει... μάτια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ θαλαμηγός του εμίρη που βγάζει... μάτιαΠαρασκευή, Αύγουστος 29, 2014 - 14:18

Το πλωτό παλάτι του εμίρη του Κατάρ «τρελαίνει» τα Επτάνησα! Λάμψη και χλιδή προσδίδει στα ελληνικά νερά η εντυπωσιακή θαλαμηγός «KATARA» του Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, που χθες το μεσημέρι κατέφθασε στο λιμάνι της Ιθάκης, ένα εικοσιτετράωρο μετά την επίσκεψή του στη Λευκάδα. Λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι ο 62χρονος κροίσος, που ήταν ντυμένος casual με βερμούδα και T-shirt, κατέβηκε από το γιοτ

και απόλαυσε φρέσκο ψάρι σε παραλία που διάλεξαν άνδρες της προσωπικής ασφάλειάς του, παρέα με τους δεκάδες άλλους επισκέπτες του νησιού.

Η οκταμελής παρέα του και το πλήρωμα του «KATARA» ζήτησαν να φάνε από όλα τα καλά και χαιρέτησαν όσους τους πλησίασαν, μεταξύ των οποίων ήταν και οι τοπικοί άρχοντες του νησιού. Μετά το γεύμα ο εμίρης πήγε ο ίδιος στην κουζίνα του μαγαζιού και ευχαρίστησε το προσωπικό και τον ιδιοκτήτη για το υπέροχο φαγητό.

Μία μέρα νωρίτερα ο εμίρης, ο οποίος περνάει το μεγαλύτερο μέρος των θερινών διακοπών του στην Ελλάδα, είχε καταπλεύσει στη Λευκάδα αφήνοντας με το στόμα ανοιχτό τους λουομένους που απολάμβαναν το μπάνιο τους στην παραλία του Αϊ-Γιάννη.

Ιδιοκτήτης της Οξυάς

Ο αλ Θάνι είναι γνωστός στην περιοχή, καθώς πρόσφατα αγόρασε και το μικρό νησί Οξυά, το οποίο βρίσκεται κοντά στην Ιθάκη.

Τον Μάρτιο του 2013 ο εμίρης του Κατάρ ολοκλήρωσε την αγοραπωλησία της Οξυάς, ενός ακατοίκητου μικρού νησιού στο σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων στο Ιόνιο, δίνοντας ποσό που λέγεται ότι άγγιζε τα 4.300.000 ευρώ! Εκτοτε, ακούγονται συχνά διάφορα για τα σχέδια που έχει για το συγκεκριμένο νησάκι, αλλά και τα ακόμα πέντε μικρά νησάκια της περιοχής που έχει στην ιδιοκτησία του.

Ο σεΐχης Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι από τις 26 Ιουνίου του 1995 έχει αναλάβει τα ηνία του πετρελαιοπαραγωγού κράτους συνεχίζοντας την κυριαρχία της οικογένειάς του που διατηρείται επικεφαλής του Κατάρ εδώ και σχεδόν δύο αιώνες. Από τους τρεις γάμους του έχει αποκτήσει 24 παιδιά (11 γιους και 13 κόρες). Το περιοδικό «Forbes» τοποθετεί τον εμίρη του Κατάρ στην 7η θέση της λίστας με τα πιο πλούσια μέλη βασιλικών οικογενειών στον κόσμο, με προσωπική περιουσία που ξεπερνά τα 2 δισ. δολάρια.


Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα