Η «Σταχτοπούτα» φόρεσε το νυφικό

SHOWBIZΗ «Σταχτοπούτα» φόρεσε το νυφικόΔευτέρα, Ιούνιος 15, 2015 - 18:16

Σε μια παραμυθένια τελετή, ο πρίγκιπας Καρλ Φίλιπ της Σουηδίας και η Σοφία Χέλκβιστ ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου, στο παρεκκλήσι του παλατιού στη Στοκχόλμη. Ο πρίγκιπας, που έκανε το μπάτσελορ πάρτι του στην Ελλάδα, παντρεύτηκε την αγαπημένη του, παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του παλατιού, επειδή η νύφη στο παρελθόν υπήρξε topless μοντέλο και πρωταγωνίστρια σε σέξι τηλεριάλιτι. Αν και η δημοτικότητα του βασιλικού

οίκου της Σουηδίας είναι αρκετά χαμηλή, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το παρεκκλήσι προκειμένου να τους ευχηθούν και να παρακολουθήσουν το «happy end» της ιστορίας ακόμη μιας σύγχρονης Σταχτοπούτας.

Αυτή έδειχνε πολύ άνετη και σίγουρη για τον εαυτό της. Πιο αμήχανος ήταν ο 36χρονος γαλαζοαίματος, ο οποίος στην πιο κρίσιμη στιγμή της τελετής είχε κάποιες μικρές δυσκολίες να περάσει το δαχτυλίδι στην 30χρονη νύφη. Πρώτα δοκίμασε να το βάλει στο λάθος δάχτυλο και στη συνέχεια χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει και τα δυο του χέρια για να καταφέρει να το βάλει στο σωστό. Η Χέλκβιστ, αν και λίγο αμήχανη, συνέχισε να χαμογελά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα οι δυο τους αντάλλαξαν το πρώτο φιλί τους ως παντρεμένο ζευγάρι.

Η γαμήλια τελετή με τους 550 καλεσμένους ήταν εντυπωσιακή. Εκτός από το σύνολο της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας, γαλαζοαίματοι από τους μεγαλύτερους βασιλικούς οίκους του πλανήτη έδωσαν το «παρών». Ανάμεσά τους ο γιος του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, Νικόλαος, μαζί με τη σύζυγό του, η πριγκίπισσα Τακαμάντο της Ιαπωνίας, ο πρίγκιπας Εντουαρντ του Ηνωμένου Βασιλείου, η βασίλισσα Σόνια της Νορβηγίας με τον γιο της και διάδοχο πρίγκιπα Χάακον με τη σύζυγό του πριγκίπισσα Μέτε - Μάριτ, η βασίλισσα Μαξίμα της Ολλανδίας και η βασίλισσα Μαργαρίτα Β' της Δανίας με τα παιδιά της.

Το τραγούδι

Οπως το είχε ζητήσει το ζευγάρι, η ορχήστρα έπαιξε μια διασκευή από το τραγούδι των Coldplay «Fix You», ενώ στη συνέχεια ένας άντρας τραγούδησε τη σουηδική εκδοχή του τραγουδιού της Ριάνα «Umbrella». Οταν ολοκληρώθηκε η τελετή, ο βασιλιάς Κάρολος της Σουηδίας έβγαλε λόγο και τους ευχήθηκε. Στη συνέχεια οι νεόνυμφοι αποχώρησαν με άμαξα την οποία έσερναν άλογα, ενώ το πλήθος τους επευφημούσε. Ακολούθησε μεγάλο δείπνο για τους καλεσμένους στο παλάτι.

Βασίλης Χονδρογιάννης

Keywords
Τυχαία Θέματα