Η σόουλ «ορφάνεψε» με τον χαμό της Κόουλ

15:51 4/1/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΗ σόουλ «ορφάνεψε» με τον χαμό της ΚόουλΔευτέρα, Ιανουάριος 4, 2016 - 15:45

Το «Unforgettable», που τραγουδούσε ο πατέρας της, ο Νατ Κινγκ Κόουλ, τη βοήθησε να γίνει διάσημη, αφού, χάρη στην τεχνολογία, έκανε μαζί του ένα εικονικό ντουέτο, πετυχαίνοντας όχι μόνον αναγνώριση, αλλά και τρία από τα εννιά βραβεία Grammy που κέρδισε στην καριέρα της. Η Νάταλι Κόουλ,

που «έφυγε» την περασμένη Πέμπτη, σίγουρα θα μείνει... αξέχαστη, όπως και οι ερμηνείες της.

Η ερμηνεύτρια της σόουλ άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 65 ετών, στο νοσοκομείο Ceders-Sinai του Λος Αντζελες, όπου νοσηλευόταν με διάφορα προβλήματα υγείας, που την ταλαιπωρούσαν καιρό, αναγκάζοντάς τη να ματαιώσει εμφανίσεις της όλη την προηγούμενη χρονιά. Ο ιστότοπος TMZ ανέφερε ότι η Κόουλ, η οποία είχε δώσει μάχη στο παρελθόν για να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά, πέθανε εξαιτίας καρδιακής ανεπάρκειας, ως επακόλουθο επιπλοκών από μεταμόσχευση νεφρού και ηπατίτιδας C, η οποία είχε διαγνωστεί το 2008.

Η επιτυχία με το «This will be»

Η Κόουλ έκανε την εμφάνισή της το 1975 με την επιτυχία «This will be», με την οποία κέρδισε το Grammy για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία R 'n' B, καθώς και το Grammy για τον καλύτερο νέο καλλιτέχνη. Κριτικοί τη συνέκριναν με την Νταϊάνα Ρος και την Αρίθα Φράνκλιν, όμως η καριέρα της διακόπηκε κατά τη δεκαετία του '80, όταν απέκτησε πρόβλημα με την ηρωίνη. Επέστρεψε, και η καριέρα της έφτασε στα επίπεδα ενός σούπερσταρ το 1991, όταν ηχογράφησε το «Unforgettable... with love». Το άλμπουμ περιείχε τραγούδια που συνδέονταν με τον πατέρα της, τον τραγουδιστή με τη βελούδινη φωνή, που ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους ερμηνευτές στις δεκαετίες του '40 και του '50, αλλά πέθανε προτού η κόρη του αρχίσει τη σόλο καριέρα της.


Keywords
Τυχαία Θέματα