Η σεφ που «ξελόγιασε» Σαουδάραβα πρίγκιπα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Sushi airlines» με check in στην... Αθήνα!Η σεφ που «ξελόγιασε» Σαουδάραβα πρίγκιπαΣάββατο, Ιανουάριος 31, 2015 - 16:30

Στα 32 χρόνια της περνά τις περισσότερες ώρες της ημέρας μέσα σε μια κουζίνα, με μοναδικό σκοπό να... απογειώσει την αίσθηση της γεύσης μέσα από τις γκουρμέ δημιουργίες της που σερβίρονται στους πελάτες της! Και τελικά μάλλον καταφέρνει τον στόχο της, αν σκεφτεί κανείς πως για χάρη της μαγειρικής της ένας από

τους πιο πλούσιους άνδρες του πλανήτη «σηκώνει» τακτικά το ιδιωτικό αεροσκάφος του προκειμένου να «φορτώσει» τα... πιάτα της και να τα μεταφέρει από την Αθήνα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Ο διαγωνισμός

Πρόκειται για τη νεαρή sous-chef Μαρία Λεόνοβα, την οποία γνώρισαν οι τηλεθεατές μέσα από τον τηλεοπτικό διαγωνισμό μαγείρων «Top Chef», τον οποίο παρουσίαζε η Νάντια Μπουλέ, το 2011. Σήμερα, η 32χρονη ρωσικής καταγωγής sous-chef καυχιέται, μεταξύ άλλων, για το γεγονός πως οι γεύσεις sushi που εμπνέεται και δημιουργεί έχουν ξετρελάνει έναν βαθύπλουτο «γλεντζέ» Σαουδάραβα κροίσο!

«Είναι μέλος της βασιλικής οικογένειας και μάλιστα μου έχει προτείνει να με πάρει στην πατρίδα του για να του φτιάχνω sushi. Βέβαια του εξήγησα ότι δεν μπορώ να φύγω από την Ελλάδα.

Ετσι, σχεδόν κάθε είκοσι ημέρες ο ίδιος στέλνει το ιδιωτικό τζετ του προκειμένου να προμηθευτεί ό,τι επιθυμεί!» αποκαλύπτει η Μαρία Λεόνοβα και προσθέτει: «Εκτός από το sushi "Καλιφόρνια", τα αγαπημένα πιάτα του Σαουδάραβα είναι το χέλι φουάγκρα, το τεμπούρα ρολό με γαρίδες και μερικά ακόμη».
Η «Espresso» συνάντησε τη νεαρή sous-chef (πού αλλού;) στην κουζίνα της, στο club Baraonda - Ακρωτήρι D.C., στο οποίο εργάζεται, και μίλησε για τις μεγάλες αγάπες της και τα όνειρά της.


«Κατάγομαι από τη Ρωσία. Ηρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 14 χρόνων, επειδή η μεγαλύτερη αδελφή μου βρισκόταν ήδη στη χώρα και οι γονείς μου θεώρησαν ότι θα ήταν καλύτερο να μεγαλώσω εδώ, παρά στη Ρωσία όπου επικρατούσαν δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Πλέον κατοικώ στην Ελλάδα εδώ και δεκαοκτώ χρόνια» λέει η 32χρονη και επισημαίνει ότι αγαπά την Ελλάδα «επειδή μου έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθώ και να επιτύχω ως επαγγελματίας. Κάτι που δεν θα μπορούσα να το κάνω στην πατρίδα μου».

Η αγάπη της για τη μαγειρική ξεκίνησε μόλις στα πρώτα χρόνια της ζωής της: «Από παιδάκι μού άρεσε να μαγειρεύω. Λάτρευα οτιδήποτε είχε σχέση με το φαγητό. Βέβαια μου άρεσαν ιδιαίτερα τα γλυκά κι έτσι αρχικά σπούδασα ζαχαροπλαστική. Στην πορεία όμως με κέρδισε η μαγειρική. Εργάστηκα σε αρκετά καλά εστιατόρια αλλά και ξενοδοχεία και είχα την τύχη να έχω δίπλα μου εξαιρετικούς chef που μου έμαθαν πολλά και γι' αυτό τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου». Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής ήρθε το 2011 για να αλλάξει -όπως φαίνεται- ριζικά όλη τη ζωή της.

«Μπήκα στο παιχνίδι, έγινα γνωστή και μετά το ένα έφερε το άλλο. Η σημαντικότερη στιγμή για εμένα ήταν όταν -στο πλαίσιο του παιχνιδιού- πήγαμε με τους υπόλοιπους παίκτες να μαγειρέψουμε στην πρεσβεία της Ιαπωνίας».

Ο πρέσβης

«Εγώ έως εκείνη τη στιγμή δεν είχα ιδέα από γιαπωνέζικη κουζίνα. Εφτιαξα όμως ωραία πιάτα, με αποτέλεσμα να αρέσουν πολύ στον πρέσβη, ο οποίος με συμβούλεψε να ασχοληθώ με αυτές τις γεύσεις και να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου!» θυμάται η Μαρία Λεόνοβα και προσθέτει: «Ετσι άρχισαν όλα. Επί δυόμισι χρόνια έγινα βοηθός του chef Αντώνη Κουρκουτά, ο οποίος είναι κορυφαίος στο sushi, κι έπειτα εργάστηκα σε γιαπωνέζικο εστιατόριο». Τον τελευταίο καιρό δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα sushi στην κουζίνα του Baraonda έχοντας αποκτήσει τακτικούς πελάτες - ακόμη και στα Εμιράτα!

Γιούλη Σταρίδα
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα