Η σάτιρα δεν «πήγε» στα σκουπίδια

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠύργος:Η σάτιρα δεν «πήγε» στα σκουπίδιαΔευτέρα, Απρίλιος 20, 2015 - 17:37

Τη στιγμή που τόνοι σκουπιδιών εξακολουθούν να πνίγουν τον Πύργο Ηλείας και η οργή των κατοίκων εντείνεται, μια διαφορετική κραυγή διαμαρτυρίας εκφράζεται μέσα από τη σατιρική ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Μια ευχή». Ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Κοντοπανάγος και η ομάδα του γύρισαν μια ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο νέους, οι οποίοι γνωρίζονται, ερωτεύονται και μοιράζονται τα συναισθήματά τους πάνω σε... λόφους απορριμμάτων! Το διάρκειας 4.30 λεπτών βίντεο στοχεύει, όπως λένε οι συντελεστές, στο να δώσει ακόμα μεγαλύτερη

έκταση στη δημοσιοποίηση της εφιαλτικής κατάστασης που ζουν στην περιοχή τους εδώ και μήνες.

Μιλώντας στην «Espresso», ο σκηνοθέτης Χαράλαμπος Κοντοπανάγος -έχει τιμηθεί με το βραβείο κοινού στο 7ο Greek Film Festival του Λονδίνου για την ταινία του «Τιμολόγιο»- δηλώνει ότι η νέα μικρού μήκους ταινία καυτηριάζει το υπ' αριθμόν 1 αυτή τη στιγμή πρόβλημα του Πύργου Ηλείας: «Πρόκειται για μια... καταδρομική ενέργεια, γιατί μας είχαν πει ότι θα μάζευαν τα σκουπίδια, οπότε βιαστήκαμε. Τελικά η ταινία έγινε και τα σκουπίδια είναι ακόμα εκεί».

Καθημερινότητα

«Μέσα σε ένα βράδυ στα τέλη Μαρτίου, από τις 19.30 έως τα μεσάνυχτα, πήγαμε έξι άτομα (εγώ, ο βοηθός σκηνοθέτη, ο κάμεραμαν, ο ηχολήπτης και οι δύο νεαροί ηθοποιοί) στο σημείο, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο, και γυρίσαμε το βίντεο. Σκοπός μας είναι να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα του Πύργου που καταρρακώνει την καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι διαβιώνουν ανάμεσα σε όγκους απορριμμάτων, σε μια πόλη που έχει πια μετατραπεί σε απέραντη χωματερή».

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα περίπου 700 εξοργισμένοι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία και απέκλεισαν με σκουπίδια το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο. Οι σακούλες των απορριμμάτων που μετέφεραν στην πόρτα του δημαρχείου αποδεικνύουν ότι η υπομονή τους έχει φτάσει στα όριά της, ενώ δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση. Μάλιστα υπήρξαν και πολίτες που άδειασαν στον χώρο της πλατείας κάδους απορριμμάτων, διαμαρτυρόμενοι για το μαρτύριο που ζουν.

«Ντροπή, η πόλη μας πεθαίνει» ήταν το σύνθημα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι δήλωσαν αγανακτισμένοι αλλά και φοβισμένοι για τις συνέπειες που μπορεί να έχει η κατάσταση για την υγεία τους.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα