Η οδύσσεια 62χρονης από την Κρήτη που ήταν εξαφανισμένη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠεριπλανιόταν όπως ο... Οδυσσέας επί 10 ολόκληρα χρόνια!Η οδύσσεια 62χρονης από την Κρήτη που ήταν εξαφανισμένη Τετάρτη, Απρίλιος 26, 2017 - 14:55

Από το 2007 είχε δηλωθεί η εξαφάνιση της Κρητικιάς Μ. Χερσονιτάκη, η οποία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη

Μια 62χρονη γυναίκα από την Κρήτη, χωρίς κανείς να γνωρίζει ποια είναι και χωρίς η ίδια να θυμάται από πού ερχόταν και πού πήγαινε, περιπλανιόταν όπως ο...

Οδυσσέας επί 10 ολόκληρα χρόνια!

Από τον Νίκο Πιτσιακίδη

Η απίστευτη -όσο και τραγική- ιστορία της Μαρίας Χερσονιτάκη άρχισε να ξετυλίγεται όταν εντοπίστηκε στις 26 Μαρτίου να περιφέρεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και έτσι μπόρεσε να ξαναβρεί την οικογένειά της, που αγνοούσε αν ήταν ζωντανή! Για την περίπτωση της 62χρονης γυναίκας, που είχε διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», όπου νοσηλεύθηκε, ενημερώθηκε ο μη κερδοσκοπικός εθελοντικός οργανισμός «Γραμμή Ζωής», ο οποίος έθεσε άμεσα σε λειτουργία τον μηχανισμό του SILVER ALERT για ηλικιωμένους αγνώστων στοιχείων.

Η αναζήτηση των στοιχείων της ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η ίδια θυμόταν μόνο το μικρό της όνομα και τίποτε άλλο. Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου και το τοπικό αστυνομικό τμήμα κατέβαλαν προσπάθειες για να εντοπίσουν το οικογενειακό περιβάλλον της γυναίκας, καθώς δεν ήταν σε θέση να δώσει άλλα στοιχεία.

Αρχικά, οι προσπάθειες δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα. Τελικά, όμως, ο μηχανισμός της οργάνωσης μπόρεσε να δώσει τη λύση, αποκαλύπτοντας την απίστευτη υπόθεση.
Η 62χρονη παρέμεινε στο «Γ. Παπανικολάου», ενώ ταυτόχρονα οι εθελοντές του SILVER ALERT ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν και τις μαρτυρίες πολιτών που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065 για να ανακαλύψουν την προέλευσή της και τα συγγενικά πρόσωπα που ενδεχομένως είχε.

Τελικά, οι προσπάθειές τους ευοδώθηκαν, καθώς προέκυψε ότι η «Μαρία» αναζητούνταν από την οικογένειά της από το 2007, οπότε είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της!

«Οικογενειακή ασφάλεια»

«Οι συγγενείς της εντοπίστηκαν και μετά τις τυπικές διαδικασίες η 62χρονη επέστρεψε στην ασφάλεια της οικογένειάς της, έπειτα από 10 ολόκληρα χρόνια περιπλάνησης και αναζήτησης από τους οικείους της» ανέφεραν οι εκπρόσωποι της οργάνωσης, προσθέτοντας ότι τους βοήθησαν να βρουν την άκρη του νήματος η άριστη συνεργασία με την Αστυνομία και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η υπόθεση, πάντως, εξακολουθεί να έχει κάποια κενά, καθώς παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εξαφανιστεί η γυναίκα. Ακόμη, δεν έχει διευκρινιστεί αν περιπλανιόταν όλο αυτό το διάστημα στην Ελλάδα, καθώς κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πού βρισκόταν.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα