Η νουγκατίνα από την Καρδίτσα στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ νουγκατίνα από την Καρδίτσα στο Βιβλίο των Ρεκόρ ΓκίνεςΠέμπτη, Νοέμβριος 30, 2017 - 18:03

❱❱ Μία θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες κατέχει από χθες η Καρδίτσα με τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών της, οι οποίοι παρασκεύασαν τη μεγαλύτερη στον κόσμο νουγκατίνα σοκολάτα, μήκους 100 μέτρων και 21 εκατοστών και βάρους πάνω από δύο τόνους!

Για να δημιουργηθεί το γιγάντιο γλυκό χρειάστηκαν δυόμισι τόνοι υλικών, ενώ τα 10.021 εκατοστά

νουγκατίνας υπολογίζεται ότι θα βγάλουν 10.000 κομμάτια, που θα προσφερθούν στους Καρδιτσιώτες και τους επισκέπτες. Εξάλλου, στη θεσσαλική πόλη έφτασαν δεκάδες λεωφορεία που μετέφεραν κόσμο από τους γειτονικούς νομούς των Τρικάλων, της Λάρισας και του Βόλου αλλά και από άλλες γωνιές της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Κρήτη, τα Ιωάννινα και η Κοζάνη.

Η παρασκευή έγινε στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 12 το μεσημέρι και φυσικά στον χώρο βρέθηκε ο υπεύθυνος των Ρεκόρ Γκίνες Τζακ Μπρόκμπανκ, ο οποίος έκανε τις απαραίτητες μετρήσεις για να διαπιστωθεί το ακριβές μήκος της νουγκατίνας. Το τεράστιο γλυκό ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 45 μέτρων που κατέχει η Ιταλία.

Η εκδήλωση έγινε με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας - Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, τη στήριξη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα